Uçak evlerin üstüne düştü: 30 ölü

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Uçak evlerin üstüne düştü: 30 ölü

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bir kargo uçağının Kongo'nun başkenti Brazzaville yakınında düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre 20 kişi öldü. Ajanslar ölü sayısını daha sonra 30 olarak duyurdu.

Kurtarma ekipleri, Pointe-Noire bölgesinden kalkan uçağın başkent yakınında bir mahalleye düşmesi sonucu 20 kişinin öldüğünü belirtti. Uçaktaki 3 veya 4 kişinin ise düşmenin ardından çıkan yangında yaşamını yitirdiği sanılıyor. Hava Kuvvetleri'nden adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Trans Air Congo adlı özel şirkete ait ''Ilyuşin-76'' tipi kargo uçağının başkent yakınında düştüğünü, kazada ölen ya da yaralanan olup olmadığının henüz bilinmediğini söylemişti. Afrika, uçuş güvenliği açısından dünyanın en tehlikeli bölgeleri arasında yer alıyor. Haziran ayında Gana'da iniş yapmaya çalışan Boeing 727 kargo uçağı, bir otobüse çarparak 10 kişinin ölümüne neden olmuştu. Bu kazadan birkaç gün sonra ise bir yolcu uçağının Nijerya'da düşmesi sonucu 153 kişi yaşamını yitirmişti.
Ajanslar ölü sayısını daha sonra 30 olarak duyurdu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...