Suriye'deki kiralık teröristler kampta!..

Suriye'deki kiralık teröristler kampta!..

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'de intiharvari eylemlere ağırlık veren terör örgütü PKK, Suriye'de de boş durmuyor! Kürt gençlerini tehdit ve zorla saflarına katmaya çalışan PKK, "paralı ordu" için de harekete geçti. Biri Afrin'de diğeri ise Şırnak'ın Cizre ilçesine birkaç kilometre uzaklıktaki Derika Hemko'da kamplar faaliyete geçti. PKK, Suriye'deki aşiret liderlerini "Gençlerinizle düzenli ordu kuralım. Hem ödeyeceğimiz ücretle aile bütçenize katkı sağlanır, hem de kendi topraklarımızı koruruz" diyerek ikna ediyor. Kampa katılan gençlerin tamamı silahlı. Ve bu silahların Şam yönetimi tarafından verildiği öne sürülüyor.



KAMUFLAJLI EĞİTİM
Suriye'de kamplar işsiz Kürt gençleriyle dolu. "Kiralık teröristler"in kıyafetleri Kandil'dekilerden farklı. Askerî ve siyasî eğitim alan PKK'lılar, yüzlerini gizliyor. Esad'a karşı savaşan Suriyeli muhalifler gibi kamuflaj giyiyorlar. PKK, Türkiye'de şiddetini dozunu artırıp intiharvari eylemler yaparken Suriye'de de boş durmuyor. Örgüt, Suriye'deki faaliyetleriyle ileride Türkiye'nin başını daha da ağrıtacak bir eylemin içinde. Suriye'de güç kullanarak farklı kesimleri susturan ya da gençleri tehdit ve zor kullanarak saflarına katmaya çalışan PKK, şimdi de "paralı ordu" kuruyor. Geçtiğimiz günlerde PKK yöneticilerinin Kandil'de aldığı "paralı ordu" kararı uygulamaya konuldu. Örgütün Suriye'deki silahlı unsurları, Türkiye sınırına yakın iki yerleşim biriminde kamp kurdular. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre PKK, biri Afrin'de diğeri Derik'te olmak üzere iki büyük kamp oluşturdu. Bu kamplara aldığı gençlerden düzenli bir ordu kurmaya çalışıyor. Suriye rejiminin Kürtlerin yaşadığı bölgeleri PKK'ya terk ettiği bilinen bir gerçek. Örgütün Suriye'deki uzantısı olan Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) silahlı milisleri olan Halk Savunma Güçleri (YPG) aracılığıyla muhalif Kürtlere kan kusturan örgüt, Kürt gençlerini aylık 300 dolar karşılığında asker olmaya çağırıyor. Kandil'den gelen örgüt militanlarının, köy ve kentleri dolaşarak özellikle de geniş tabanlı aşiret liderleriyle konuşarak, "Gençlerinizle bir düzenli ordu kuralım. Hem ödeyeceğimiz ücretle aile bütçenize katkı sağlanır, hem de kendi topraklarımızı koruruz" diyerek aileleri ikna etmeye çalıştıkları kaydedildi. Daha önce gazetemizin "PKK'nın paralı ordusu" başlığıyla gündeme getirdiği haberin bu defa fotoğrafları da ortaya çıktı. Örgüt Afrin'de kurduğu kampta gençleri silahlandırıyor ve askeri eğitim veriyor. Bugüne kadar pek çok gencin PKK'nın çağrısına olumlu cevap verdiği gelen bilgiler arasında. Afrin'deki kampın Cenderis'te olduğu belirtiliyor. Şehit Çekdar Kampı'nda çok sayıda silahlı militan bulunuyor. Örgütün ikinci kampı ise Şırnak'ın Cizre ilçesinin hemen altında yer alan Derika Hemko isimli yerleşim biriminde yer alıyor. Bölge halkından edinilen bilgilere göre söz konusu kamp Karacuğ Dağı olarak bilinen ve daha önce Suriye ordusu tarafından gözetleme bölgesi olarak kullanılan bir karakolda. Suriye ordusu burayı PKK'ya terk etmiş vaziyette. TV- radyo alıcı ve vericilerinin bulunduğu Karacuğ Dağı'nda şimdilerde yaşları 20 ile 35 arasında olan gençlere silah eğitimi veriliyor. Suriye rejimi, PKK'ya tanıdığı özgür alanla Kürt coğrafyasından kendisine yeni bir cephe açılmasını engellemiş bulunuyor. PKK'nın hızla silahlanması ve düzenli bir ve ileride savaşan taraflara "lejyoner" olarak kiralamak için oluşturduğu organizasyonu, "Suriye'deki Kürtler de, Irak Kürt Federe Bölgesi gibi bir ordularının olmasını istiyorlar" diye lanse ediliyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...