YÖK yeni yasa için anket düzenliyor

YÖK yeni yasa için anket düzenliyor

EĞİTİM Haberleri

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yeni ''Yükseköğretim Yasası'' taslağı çalışmasına ilişkin görüşleri, internet üzerinden yayınlanan anketle de almaya başladı.


nbsp;Yeni yasa tasarısı önerisine ilişkin ilgili paydaşların görüşlerini çalıştaylar, internet üzerinden açılan forum sayfası ve sosyal medya üzerinden almaya devam eden YÖK, tasarı taslağında eleştiri konusu olan ''devlet üniversitelerinde rektör seçimleri için izlenecek yol''un belirlenmesi için de konuyu ''yeniyasa.yok.gov.tr adresi üzerinden yayınlanan anketle tartışmaya açtı. Her hafta taslakta yer alan bir maddenin tartışmaya açılacağı ankette, bu hafta yasa taslağı önerisinin 11. maddesi 5. fıkrasında yer alan ''Rektörlük seçimine'' ilişkin alternatifler yer aldı. Ankette birinci seçenek ''Rektör adaylarını belirleme komisyonu tarafından üç adayın belirlenmesi ve bu adaylardan birinin kurul ya da Cumhurbaşkanı tarafından atanması'', ikinci seçenek, ''Kadrolu öğretim üyelerinin katılacağı seçimde en çok oyu alan adayın Kurul ya da Cumhurbaşkanı tarafından atanması'' üçüncü seçenek ''İki alternatiften katkılarla yeni bir model oluşturmalı'' dördüncü seçenek ise ''Mevcut sistem devam ettirilmeli'' şeklinde oluşturulmuş. Ankette ilk olarak geçen hafta ''Yabancı yüksek öğretim kurumlarının Türkiye'de, Türkiye'deki üniversitelerin yurtdışında fakülte, enstitü ve yüksek okul kurabilmesi fikrine katılıyor musunuz'' sorusu yöneltilmişti. Anketin tamamlanmasının ardından sonuçlar oluşturulan ekip tarafından raporlanarak YÖK başkanlığına sunulacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...