Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sağlam: Bu bir veda değil

/ Kaynak: İHA
Sağlam: Bu bir veda değil

FUTBOL Haberleri  / İHA

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, istifa kararını bir veda olmadığını belirterek, "Bu kararı bir günde almadık. Kim ister, mutlu olduğu ortamdan ayrılmayı. Herkesin karara saygı göstermesini istiyorum. Yeniden bir araya gelmek için şimdi ayrılıyoruz" dedi.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, istifa kararını bir veda olmadığını belirterek, "Bu kararı bir günde almadık. Kim ister, mutlu olduğu ortamdan ayrılmayı. Herkesin karara saygı göstermesini istiyorum. Yeniden bir araya gelmek için şimdi ayrılıyoruz" dedi.
Yeşil-beyazlı ekibin genç teknik adamı Ertuğrul Sağlam, istifa kararı ile ilgili Özlüce Tesisleri'nde tüm futbolcuların izlediği bir basın açıklaması düzenledi. 2 Ocak 2009'da başladığı Bursaspor teknik direktörlüğü görevi süresince birçok başarıya imza attıklarını ifade eden Sağlam, "Taraftarımız kent büyüklerimiz yerel medyamızla birlikte tarihe geçtik. Daha sonraki süreçte yıllarda unutulmayacak başarılara uzandık. Beni bu başarılar kadar mutlu eden bir önemli konu vardı. Bursa şehriyle kurduğumuz gönül bağı. Her geçen gün büyüyen bağ. Temas kurduğumuz herkesle samimi iletişim kurmayı başardık. Biz de bu güvene layık olmaya çalıştık" diye konuştu.


"HAYAL KIRIKLIĞI İÇİN ÖZÜR DİLERİZ"
"Unutulmayacak güzellikler yaşadık. Ben, maç kaybetmekten daha çok Bursa'nın ve Bursasporlularla kurduğum gönül bağından korktum." diyen Sağlam, güven sorununun yaşanmasını istemediğini, mutlaka hatalarının olduğunu kaydetti. "Kimse Ertuğrul hoca ve ekibi kötü temsil etti dememiştir. Hiçbir zaman 'hata yapmadık ve yapmayacağız' demedik. Tek yapmaya çalıştığımız Bursapor ismini ülkemizde değil uluslararası alanda da büyütmekti. Bu mücadele sırasında kendimi tam olarak ifade edemedik. Başta Twente olmak üzere en son İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında aldığımız mağlubiyetlerde de sorumluluğu üzerimize aldık. Hayal kırıklığı yaşattığımız taraftardan özür diliyoruz" şeklinde konuştu.


"BU BİR VEDA DEĞİL"


Şampiyonluk süresince destek olan herkese teşekkür eden Sağlam, şöyle devam etti:


"Maalesef son iki sezon bu bütünlüğü sağlayamadık. Güven kaybına sebep oldu. Heyecan eksikliğine güven kaybına 'dur' diyemediğimiz bu noktada şehirle kurduğumuz gönül bağını yaralanmaması adına bir karar vermeye, takımın yenilenmesi sırasında yaptığımız hamleleri Bursaspor menfaatleri konusunda yapmaya çalıştığımızı söyleyebilirim. Son günlerde yaşanan sorumlulukla da kimseyi suçlamadık. Türkiye kupasında iddiası devam eden bir takım bırakıyoruz. Başta sayın başkanımız İbrahim Yazıcı ve yönetim kurulu arkadaşlarıma bizim bu yoldan başarılı olmamaz için menfaatlerine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye Vali Şahabettin Harput'a ve şehrimizin ileri gelenlerine tüm kişi ve büyük Bursaspor taraftarına hepinizin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Farkında olmadan kırdığımız kim varsa hepsinden özür diliyorum. Bu bir veda değil. İlerleyen dönemlerde yeniden gelebilmek için şimdi gidiyoruz. Hepiniz hakkınızı helal edin. Yönetimle uyumlu şekilde çalıştık. Oluşturduğumuz bütünlüğün etkisi büyüktü. Bursaspor menfaati adına fikir ayrılığına düştük. Bugüne kadar bize vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum"


"KOLAY BİR KARAR DEĞİL"
İstifa kararının çok kolay alınmadığını ifade eden Sağlam, "Belli bir sürecin yaşattığı sıkıntıların bir yansımasıdır. Bunu bir günde almadık. Bazı şeyleri masaya yatırdık. Bursaspor menfaatleri ve geleceği açısından aldık. Kim ister mutlu olduğu ortamdan ayrılmayı. Herkesin karara saygı göstermesini istiyorum. Geleceği düşünerek geçmişi sorgulayarak bir an önce harekete geçilmesini istiyorum. Buna sebep olan kişileri söyleyip de birilerini insanların önüne atmak yakışık almaz" dedi.


Basın toplantısında yeşil beyazlı futbolcular da hocalarının açıklamalarını dinlerken, bazı futbolcuların duygulandığı gözlendi.

FUTBOL
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...