Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uçak parasını harca yatırdı, törene katılamadı

/ Kaynak: İHA
Uçak parasını harca yatırdı, törene katılamadı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / İHA

19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde ödül kazanan "Siirt'in Sırrı" adlı filmin yönetmeni İnan Temelkuran, ekibinden Öner Biberkökü'nün uçak parasını okuduğu üniversitenin harç ödemesine yatırdığı için ödülünü almaya gelemediğini söyledi.

Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nin Büyük Ödül Töreni gerçekleştirildi. Törende, Siirtli milli oyuncu Evin Demirhan'ın hayatının anlatıldığı "Siirt'in Sırrı" filmi, 3 dalda ödül alarak, galaya damgasını vuran filmlerden oldu. Filmin kazandığı 'En İyi Kurgu' ödülünü almak için sahneye filmin yönetmenleri İnan Temelkuran ve Kristen Stevens çıktı. Ödülü aldıktan sonra bir açıklama yapan İnan Temelkuran, söz konusu kategoride film ekibinden Öner Biberkökü'nün de ödül kazandığını ama uçak parasını okuluna devam edebilmesi için harca yatırınca, törene gelemediğini söyledi. nbsp;

Altın Koza 'Babamın Sesi'ne nbsp;

19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali Ödül Töreni, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. nbsp;Sunuculuğunu Zuhal Olcay ve Mahir Günşiray'ın yaptığı gecede en iyi film ödülü, Orhan Eskiköy ile Zeynel Doğan'ın yönettiği 'Babamın Sesi' adlı film aldı.
En iyi erkek oyuncu ödülünü 'Yeraltı' filmiyle Engin Günaydın ile 'Lal Gece' filmiyle İlyas Salman paylaştı. Altın Koza'nın en çok ödül kazanan filmi ise 5 ödülle Pelin Esmer'in yönettiği 'Gözetleme Kulesi' oldu.
Pelin Esmer, en iyi yönetmen seçilirken; 'Gözetleme Kulesi' başroldeki Nilay Erdönmez'e en iyi kadın oyuncu, Menderes Samancılar'a yardımcı erkek, Laçin Ceylan'a yardımcı kadın oyuncu, Özgür Eken'e de en iyi görüntü yönetmeni ödülünü getirdi.
Yönetmen Belmin Söylemez, ilk filmi 'Şimdiki Zaman'la Yılmaz Güney ödülünün sahibi oldu.
İzleyici ödülünü de Reis Çelik'in yönettiği "Lal Gece" filmi aldı.
KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...