Hayat Boyu Öğren seferberliği

- Güncelleme:
Hayat Boyu Öğren seferberliği

GÜNDEM Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı, 25-64 yaş aralığındaki kişilerin "aile içi iletişim", "stres yönetimi" ve "sigara bağımlılığından kurtulma" gibi ihtiyaç duyabilecekleri çeşitli kurslar düzenliyor.

Yeni eğitim sistemiyle okula başlama yaşını 1 yıl öne çeken ve lise öğrenimini zorunlu hale getiren Milli Eğitim Bakanlığı, şimdi de 25-64 yaş aralığındaki kişilerin hayatın her alanında ihtiyaç duydukları kurslara katılmaları için çalışma başlattı. Hayat Boyu Öğrenme kapsamında Avrupa Birliği'nin gerisinde olan ve yaygın eğitim faaliyetlerine katılan toplam 4 milyon 549 bin kursiyerin sadece 1 milyon 716 binin, 25-64 yaş grubunu oluşturması Bakanlığı harekete geçirdi. Şu anda yüzde 2.9 olan hayat boyu öğrenmeye katılım oranını 2015 yılında yüzde 8'e ulaştırmayı hedefleyen Bakanlık, bu yöndeki çalışmalarına hız verdi. Buna göre Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nin kapsamında yürütülen İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim Planlama ve İş Birliği Komisyonu olağanüstü toplanarak, bu hedefe ulaşmaya yönelik gerekli çalışma ve planlar yapacak. 25-64 grubunun demografik özellikleri ve hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılmama sebepleri dikkate alınarak kısa süreli kurs, konferans, panel, seminer gibi faaliyetlere öncelik verilecek. Eğitimcilerin ve eğitim ortamlarının belirlenmesinde; üniversiteler ve sosyal ortaklarla iş birliği yapılarak eğitim kurumlarının konferans salonları, spor salonları ve diğer yerel imkânların "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında kullanılması sağlanacak.

KURSLARDA YOK YOK
İl, İlçe, belde ve köylerde ihtiyaç duyulan kurs, seminer, panel ve konferans konuları öncelikli olarak verilecek. Ayrıca "aile içi iletişim", "aile olma", "aile sağlığı", "çocuk istismarı ve ihmalini önleme", "eğitim çağında çocuğu olan anne ve babalara yönelik bilinçlendirme", "ev kazalarına karşı alınacak önlemler", "medya okuryazarlığı", "obezite ile mücadele" ve "sigara bağımlılığından kurtulma" gibi daha birçok konuda kurslar düzenlenecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...