Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan Kılıçdaroğlu'ndan tazminat kazandı

/ Kaynak: AA
Erdoğan Kılıçdaroğlu'ndan tazminat kazandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bir etkinliğinde, "Kendi ülkesini, kendi ülkesinin çıkarlarını koruyamayan adama hain denir" ifadesini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 20 bin lira manevi tazminat kazandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bir etkinliğinde, "Kendi ülkesini, kendi ülkesinin çıkarlarını koruyamayan adama hain denir" ifadesini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 20 bin lira manevi tazminat kazandı. nbsp;
Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Erdoğan'ın avukatları Ali Özkaya ve Muammer Cemaloğlu ile Kılıçdaroğlu'nun avukatı Elife Uğur katıldı.
Erdoğan'ın avukatları, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında m üvekkilini, "vatan hainliği ve başka ülkelere hizmet etmekle" suçladığını, böylece şahsiyet haklarına saldırı niteliğinde ağır söz ve hakaretlerde bulunduğunu savundu.
Kılıçdaroğlu'nun kullandığı cümlelerin, söz ve ifade özgürlüğünü aşacak nitelikte olduğunu ifade eden Erdoğan'ın avukatları, manevi tazminat talep etti.
Avukat Elife Uğur da müvekkilinin Erdoğan'a yönelik doğrudan "hain" suçlamasında bulunmadığını ileri sürerek, "Sözler tamamen eleştiri sınırları içerisindedir. Bu nedenle manevi tazminatın yasal koşulları oluşmamıştır" dedi.
Davayı kısmen kabul eden Hakim Mustafa Çakmak, Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Erdoğan'a 20 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.
Dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun 27 Eylül 2012'de CHP'nin Ortak Çalışma Toplantısı'ndaki konuşmasında, "Başbakan Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır hakaretlerde bulunduğu" kaydedilmişti.
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasındaki, "Kendi ülkesini, kendi ülkesinin çıkarlarını koruyamayan adama hain denir" ifadesinin de bulunduğu bir bölüm aktarılan dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun, bu ifadeleriyle eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı savunulmuş, 100 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...