Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Talabani'nin durumu belliydi

Talabani'nin durumu belliydi

DÜNYA Haberleri

Bir süre önce Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani tarafından görevinden azledildiği açıklanan Cumhurbaşkanı eski Yardımcısı Tarık El Haşimi, Talabani'nin sağlık problemlerinin devlet nezdinde bilindiğini belirterek "Böyle olacağı belliydi" dedi.

Bir süre önce Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani tarafından görevinden azledildiği açıklanan Cumhurbaşkanı eski Yardımcısı Tarık El Haşimi, Talabani'nin sağlık problemlerinin devlet nezdinde bilindiğini belirterek "Böyle olacağı belliydi" dedi. Katar'da bulunan Haşimi, gazetemize açıklamalarda bulundu. Kendisinin görevden alınmasında imzası bulunduğu için Talabani hakkında hayal kırıklığı yaşadığını belirten Tarık El Haşimi, şöyle dedi: nbsp;"Kısa zamanda iyileşeşmesini ümit ediyorum. Ancak sağlık durumu kritik. İyileşmesi durumunda da cumhurbaşkanlığı vazifesini gerekli şekilde yerine getirmesinde çok zorlanacaktır. Bu durumda Parlamentonun 30 gün içinde yeni bir cumhurbaşkanı seçmesi gerekiyor. Anlaşmaya 2014 yılının nisan ayına kadar Kürt kökenli birisinin bu koltukta oturması şart. Talabani'nin sağlık problemleri devlet nezdinde biliniyordu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak Tarık El Haşimi başa geçebilir ve ülkeyi yönetebilir diye Maliki ve beraberindekiler, zaten başından beri siyasi konumumu zayıflatmaya çalıştılar. Beni siyasi arenadan uzaklaştırmak istiyorlar. Irak çok zor şartlara doğru ilerliyor. Çok daha sıkıntılı durumlarla karşı karşıyayız. Yeni gelecek cumhurbaşkanının görevi çok zor."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...