Mukaddes yolculukta öldüler

Mukaddes yolculukta öldüler

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de Pakistan kökenli kocaman bir aile, umre için gittikleri kutsal topraklarda meydana gelen trafik kazasında yok oldu.

İngiltere'de Pakistan kökenli kocaman bir aile, umre için gittikleri kutsal topraklarda meydana gelen trafik kazasında yok oldu. Aileden 5 kişi ölürken tek kurtulan, dedesinin kucağında 1 yaşındaki Muhammed Daniel Hayat oldu. Çocuğun kurtulmasına sebep olan dede Şevket Ali Hayat (56) da kazada hayatını kaybetti.

Kazadan dakikalar önce, hafta sonu evlenecek olan Saira Zenub Hayat, "Şoförümüz arabayı çok hızlı kullanıyor" şeklinde mesaj attı. Ailenin bindiği taksi, otoyolda bariyerlere bindirerek ters döndü. Kurtulan çocuğun annesi Bilques'in de 7 aylık hamile olduğu bildirildi.

Kazada çocuğun dedesi Şevket, babası Muhammed İshak Hayat, annesi Bilques, halası Zenub ve ninesi Abide hayatını kaybetti. Çocuğun kol ve kaburgalarının kırıldığı, omuzunun çıktığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Şevket Ali Hayat'ın kardeşi Sma, "O, araba kontrolden çıkınca çocuğu sıkı sıkıya sarmalamış. Çocuk o sayede hayatta kaldı. Çocuk kurtuldu ama tüm ailesini kaybetti" diye konuştu.

Newport'ta yaşayan aile, Saira'nin evliliği ve umre ziyareti için Suudi Arabistan'a gitmişti. Cidde'yi de ziyaret eden aile, Mekke'ye dönerken, tuttukları taksi kaza yaptı. Saire, kazadan önce yakınlarına şoförün çok hızlı araba kullandığına dair mesaj atmış.

Ölen aile fertleri, kaza sonrasında Medine'deki Baki kabristanına defnedildi. Hayat ailesinden 20 kişi Suudi Arabistan'a giderek ölen yakınlarının kabrini ziyaret etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...