Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Selim Sadak KCK'dan gözaltına alındı

Selim Sadak KCK'dan gözaltına alındı

GÜNDEM Haberleri

Batman, Siirt ve Mardin'de, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olarak bilinen KCK yönelik düzenlenen operasyonda, 103 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında KCK operasyonu kapsamında aranan Siirt Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak'ta Diyarbakır' da gözaltına alındı.

Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü sabah 05:00'da, Barış ve Demokrasi Partisi Batman İl Başkanlığı, Meya-Der ve Kürdi-Der'e operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda, aralarında, belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyelerinin de bulundu 30 kişi gözaltına alınırken, BDP Batman İl Başkanlığı, Meya-Der ve Kürdi-Der'de aramaların devam ettiği öğrenildi.


MARDİN
Mardin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri BDP il binasına operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında BDP'li yönetici, belediye ve il genel meclis üyelerinin de bulunduğu 40 kişi gözaltına alınırken, aramaların devam ettiği öğrenildi.


Nusaybin
Sabah erken saatlerde BDP Nusaybin ilçe, Duruca ve Akarsu binaları ile Gülşilav Kadın Danışma Merkezi'nin de aralarında olduğu 20 adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında BDP İlçe Başkanı Ayten Kahraman, Yenişehir Mahalle Muhtarı Şakir Acar, Belediye Meclis üyeleri ve BDP yöneticilerinin de olduğu 21 kişi gözaltına alındı. Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı TEM bürosuna getirilen 21 kişi, sorgulanmak üzere daha sonra Mardin İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.


Kızıltepe
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olarak bilinen KCK/TM'ye yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.


Kızıltepe'de eş zamanlı olarak BDP'li yöneticilerin evlerine ve BDP İlçe Başkanlığı'na operasyon düzenlendi. BDP Mardin İl Başkanı Abdulcelil Şimdi, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün yeğeni olan BDP Mardin İl Yöneticisi Nevruz Türk, BDP Kızıltepe İlçe Başkanı Ömer Turgay, BDP Kızıltepe eski İlçe Başkanı Seyfettin Ateş, Zeyad Ağaoğlu, Mehmet Yıldırım ve Fuat Olgaç evlerine yapılan baskınlar sonucunda gözaltına alınarak, sorgulanmak üzere Mardin İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis BDP'li yöneticilerin operasyon düzenlenen parti ilçe binasına yaklaşmasına izin vermezken, parti binasında yapılan aramalar sonucunda bazı bilgisayar ve defterlere el konulduğu öğrenildi.


Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Sulhan, yapılan operasyon ve gözaltılara tepki göstererek, "Bizler BDP olarak her defasında diyalog yolunun açık tutulması, çözüm için taleplerde bulundukça ya fezlekelerle, ya dokunulmazlıklarla veya parti yöneticilerimize gözaltılarla soruna olan yaklaşım tarzını ortaya koyuyor. Bu baskınları da, gözaltıları da kınıyoruz'' dedi.


SİİRT
Sabah erken saatlerde başlatılan operasyon kapsamında 16 yerde arama yapıldı. Belediye hizmet binası ile BDP il ve ilçe binalarında devam eden aramalarda çok sayıda belgeye el konulduğu ve aralarında BDP'li Belediye Meclis üyeleri ve parti yöneticilerinin de olduğu 12 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Siirt Valiliğinin açıklamasına göre, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak KCK operasyonu kapsamında Diyarbakır'da gözaltına alındı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...