Peugeot 301'le sürümden kazanma devri başladı

- Güncelleme:
Peugeot 301'le sürümden kazanma devri başladı

Ekonomi Haberleri

Peugeot'nun merakla beklenen yeni sedan modeli 301, dünya basınına Antalya'da tanıtıldı. Kalitesiyle öne çıkan araç fiyatıyla da dikkat çekiyor

Peugeot'nun ucuz ama kaliteli ürünlerle pazarını büyütme stratejisininin ilk meyvesi olan 301 modeli, geçtiğimiz hafta Antalya'da gerçekleştirilen uluslararası basın lansmanıyla dünya geneline tanıtıldı. Türkiye gibi zorlu sürüş şartlarına göre özel olarak tasarlanan Peugeot 301, 29.9 bin TL'den başlayan cazip fiyatlarla yollara çıkacak. Sınıfında iç mekân genişliği ve sağlamlık açısından referans olması hedeflenen 301'in dünya prömiyeri ise 1 Kasım'da başlayacak İstanbul Auto Show Fuarı'nda gerçekleştirilecek.

##tgvideo##

Aynı anda Türkiye'de ve ardından Orta ve Doğu Avrupa, Rusya, Ukrayna, Yunanistan, Mağrip, Orta Doğu, Körfez ve Afrika ülkeleri ile bazı Güney Amerika pazarları gibi çok sayıda başka ülkede satışa sunulacak. Peugeot 301, 72 HP'lik 1.2 cc ve 115 HP 1.6 cc'lik manuel veya robotize vites kutusuna sahip benzinli ile manuel şanzımanlı 92 HP'lik 1.6 cc'lik dizel motorlarla donatılacak. Tanıtımda açıklamalarda bulunan Peugeot Avrupa ve Akdeniz Ülkeleri Direktörü David Rio, kalite çizgisini yükseltip, daha iddialı fiyatlarla pazar hacimlerini büyüteceklerini, bir başka ifadeyle sürümden kazanacaklarını söyledi. Rio, fiyat-performans açısından en cazip modellerin önümüzdeki dönemde de pazara sunulacağını söyledi. Ülkelere ve motor seçeneklerine göre, yeni Peugeot 301 ESP, ABS, EBD, EBA (acil fren yardımı) veya ani bir frenajda otomatik yanan flaşörlerle donatılabiliyor.

3 silindirli motor nbsp;4.3 lt tüketiyor

Peugeot, 208'in ardından ürün gamının yeni benzinli 3 silindirli (1.2 cc) motor gamından yararlanacak ikinci modeli olacak. Şehir içi 100 km'de 7 litre tüketen bu motorun tüketimi şehir dışında ise 4.3 litreye düşüyor. Toplam 640 litrelik bagaj hacmiyle sınıfında rekor kıran 301'in koltukları, tek elle ve bir tek hareketle 2/3 - 1/3 oranlarında yatabiliyor. İçeride sade ama şık bir dizayna sahip olan Peugeot 301'de torpido paneli iki büyük yuvarlak kadrandan oluşan bir gösterge tablosu, tipik olarak Peugeot tasarımını çağrıştıran üç kollu direksiyon simidi ve V şeklinde orta konsol ile birlikte sürücüye yönelik bir kokpit gibi tasarlanmış.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...