17 şehit memleketlerine uğurlandı

/ Kaynak: İHA
17 şehit memleketlerine uğurlandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında düşen askeri helikopterde şehit olan 17 asker için Diyarbakır Havaalanı'nda tören düzenlendi. Şehitler daha sonra ambulans ve kargo uçaklarla memleketlerine uğurlandı. Törene; Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu da katıldı.

Siirt'in Pervari ilçesinde düşen helikopterde şehit olan 17 asker için Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, bakanlar, askeri erkan, şehit aileleri ve silah arkadaşları katıldı.

##tgvideo##

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı pistinde düzenlenen törende şehitlerin öz geçmişleri okundu. Şehitler için duaların okunmasının ardından cenazeler, pistte bekleyen 5 adet askeri kargo uçağıyla memleketlerine uğurlandı. Törene katılan şehit yakınları, askerler tarafından teselli edildi. nbsp;Törenin ardından Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Trabzon'daki programına katılmak üzere başbakanlık özel uçağıyla hareket etti. nbsp;

Siirt'in Pervari ilçesinde düşen helikopterde şehit olan 17 askerin isimleri şöyle: nbsp;

Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin, Pilot Üsteğmen Yakup Çınar, Jandarma Kıdemli Üsteğmen Ersan Yenici, Üsçavuş Vedat Avcı, Jandarma Kıdemli Çavuş Erkan Yalçın, Jandarma Kıdemli Çavuş Hakan Gemici, Uzman Jandarma Çavuş Murat Yıldızhan, Piyade Uzman Çavuş Mesut Şeker, Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Çelik, Jandarma Uzman Çavuş Serkan Perişan, Jandarma Uzman Çavuş Erdal Tekin, Jandarma Uzman Çavuş Eren Kızılgedik, Jandarma Uzman Çavuş Ömer Büyükköse, Jandarma Uzman Çavuş Onur Karasungur, Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Güneş, Jandarma Uzman Onbaşı Yusuf Tüfekçi, Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...