Endeavour emekliliğini geçireceği evde

Endeavour emekliliğini geçireceği evde

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD'nin emekliye ayrılan uzay mekiği Endeavour, hafta sonunda karadan yaptığı son yolcululuğunun ardından, müzede sergileneceği California Bilim Merkezi'ne geldi. Özel bir taşıyıcı üzerinde Los Angeles caddelerinde 20 kilometre yol kat eden dev mekik, bilim merkezinin hangarına kaldırıldı. Endeavour'un son yolculuğu yaklaşık 10 milyon dolara mal oldu.

Mekiğin Los Angeles Uluslararası Havaalanı'nda başlayan yolculuğu 2 gün sürdü. Dev mekiğin şehir merkezinden geçerek şehrin güneyindeki uzay merkezine yolculuğu için günler öncesinden yoğun çalışmalar yapıldı, yol güzergahında çeşitli ayarlamalar yapıldı, elektrik direkleri yerlerinden söküldü, çok sayıda ağaç kesildi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

KARADAN BÖYLE GETİRİLDİ

Endeavour'un son nbsp;yolculuğu yaklaşık 10 milyon dolara mal oldu. Bir zamanlar dünya yörüngesinde saatte 27.000 kilometre hızla hareket eden mekik, son yolculuğunda ancak 3 kilometre hızla ilerledi. Yol boyunca büyük kalabalıklar oluşurken insanlar bir zamanlar uzay seferleri gerçekleştiren emektar mekiğin son yolculuğuna şahitlik etmek ve fotoğrafını çekmek için yarıştılar.İlk seferini 1992'de yapan Endeavour, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) 30 yıllık uzay mekiği programını temmuz 2011'de sona erdirmesiyle artık hep California Bilim Merkezi'nde kalacak. nbsp;
Endeavour 20 senelik görevi sırasında uzaya 25 sefer yaptı ve 200 milyon kilometreye yakın bir yol katetti.
Endeavour 30 Ekim'den itibaren bilim merkezindeki müzede sergilenmeye başlanacak.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...