Hollanda, Patriot'a evet dedi

/ Kaynak: AA
Hollanda, Patriot'a evet dedi

DÜNYA Haberleri  / AA

Hollanda Parlamentosu, Türkiye'ye Patriot gönderilmesini onay verdi.

Hollanda'da, parlamentonun alt kanadını oluşturan Temsilciler Meclisi, Türkiye'nin, Suriye sınırına yerleştirmek üzere NATO'dan talep ettiği patriot savunma sistemlerinin gönderilmesine onay verdi.
Hollanda Meclisi'nde gece yapılan oturumda iktidar ortakları Liberal Parti (VVD) ile İşçi Partisi'nin (PvdA) yanı sıra muhalefetteki Demokratlar 66 (D66), Hristiyan Demokratlar Birliği (CDA), Hristiyan Birlik (CU), Yeşil Sol (GL) ve Reformcu Devlet Partisi (SGP) patriotların gönderilmesi yönünde oy kullanırken, aşırı sağcı Geert Wilders'ın liderliğini yaptığı Özgürlükler Partisi (PVV) ile Sosyalist Parti (SP)ise karşı oy kullandı.
Hollanda, daha önce hükümetin de onay verdiği gibi Türkiye'ye 2 adet patriot savunma sistemi ile en fazla 360 asker gönderecek. 8 Ocak'ta gemiyle yola çıkacak füze savunma sistemlerinin ocak ayının ikinci yarısında aktif hale getirilmesi planlanıyor.
Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans ve Savunma Bakanı Jeanine Hennis-Plasschaert, Suriye rejiminin scud füzeleri kullandığı yönündeki haberler üzerine hafta içinde Meclis'e gönderdikleri yazıda, patriotların gerekirse erken gönderilebileceğini bildirmişti.
Türkiye'de bir yıl kalacak Hollanda askeri misyonunun maliyetinin yaklaşık 42 milyon avro olması bekleniyor.
Bu arada, Hollanda Genelkurmay Başkanı Tom Middendorp ise füzelerle birlikte gidecek asker sayısının azalabileceğini kaydetti. Middendorp, asker sayısına bağlı olarak maliyetin düşebileceğini de ifade etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...