Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bu pantolonlar havayı temizliyor

Bu pantolonlar havayı temizliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Havadaki zararlı maddeleri temizleyen çevreci pantolonlar geliştirildi. Titanyum dioksit partiküllerinden yapılan pantolonlar, arabalar ve fabrikalardan salınan nitrojen oksiti etkisiz hale getiriyor.

İngiltere'de Sheffield Üniversitesi'nde kimya alanında profesör olan Tony Ryan ile Londra Moda Yüksekokulu profesörü moda tasarımcısı Helen Storey el ele vererek, havayı temizleyen Catalytic Clothing teknolojisini geliştirdi. Teknoloji, dünyada çok yaygın olduğu için özellikle kot pantolonlarda kullanılıyor. Pantolon, yıkamayla zararlı maddelerden arınıyor.
Dünyada her sene hava kirliliğinden 1,3 milyon ölüm meydana geliyor. Bu kıyafetlerin yaygınlaşmasıyla hava kirliliğinin önlenmesine mütevazı da olsa bir katkı yapılmış olacak.
Daha önce Madonna ve Cher gibi şarkıcıların kıyafetlerini hazırlayan Storey, son zamanlarda kendisini bu tür teknolojik ürünlere verdi. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...