Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Filme tepkiler devam ediyor

/ Kaynak: AA
Filme tepkiler devam ediyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Hz. Muhammed'e hakaret içeren "Müslümanların Masumiyeti" adlı filme tepkiler devam ediyor.

Hz. Muhammed'e hakaret içeren filme tepki göstermek için Kahire'deki ABD Büyükelçiliği önünde toplanan protestocuların polis engelini aşmak istemesi üzerine, polis gruba müdahale etti. nbsp;
Büyükelçilik binasından uzaklaştırılan göstericilerden bazıları gözaltına alındı. nbsp;
Yaşanan gerginliğin ardından emniyet güçleri, elçiliğe giden tüm yolları kapattı. Elçilik binası ise tel örgülerle çevrildi.


Özel Temsilci başka bölgeye götürüldü
Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi, Kahire'deki ABD Büyükelçilik binası çevresinde yaşanan çatışmalar nedeniyle kaldığı evden başka bir yere nakledildi.
Polis ve göstericiler arasında yaşanan çatışmalara sahne olan büyükelçilik binasına yakın bir evde kalan İbrahimi, güvenlik nedeni ile başka bir bölgeye götürüldü.


Mursi'den hukuki işlem talimatı
Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, filmin yapımcıları hakkında hukuki işlem başlatılması yönünde talimat verdi.
Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Yasir Ali düzenlediği basın toplantısında, ''Mısır Cumhurbaşkanlığı, Peygamberimiz Hz. Muhammed'e yapılan bu çirkin saldırıyı ve yapımcılarını şiddetle kınıyor ''dedi.
Mısır halkının Müslümanı ve Hristiyanı ile bir bütün olduğuna dikkati çeken Ali, ''İnsanların düşüncelerini özgürce ve barışçıl yollarla ifade etmesine saygı duyuyoruz. Ancak kutsalımıza saygısızlığı hiçbir şekilde kabul etmiyoruz'' diye konuştu.


"Muslim News" gazetesi: "Film, nefret uyandırıcı"
İngiltere'deki Müslümanlar için basılan en yüksek tirajlı gazete "Muslim News"un editörü Ahmed Versi, AA'ya yaptığı açıklamada, Hz. Muhammed'e hakaret içeren "Müslümanların Masumiyeti" filmini izlediğini ve filmi "nefret uyandırıcı ve mide bulandırıcı" bulduğunu ifade etti.
ABD'nin olaylara neden olan filmi kınadığına ancak yasaklamadığına dikkati çeken Versi, "ABD Libya'da kendi personelini öldürenlerden intikamını alacaktır. Aynı şeyi Mısır'da da yapması muhtemel" diye konuştu. nbsp;
Mısır'da ve Libya'da filme şiddete başvurarak tepki veren Müslümanların davranışlarının kınanması gerektiğini söyleyen Versi, "Ancak barışçıl protestolara izin verilmeli. İfade ettiğim gibi şiddet olaylarına başvuranlar azınlık, çoğunluk değil" dedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...