Şoför iyiyse korkmaya gerek yok

- Güncelleme:
Şoför iyiyse korkmaya gerek yok

GÜNDEM Haberleri

Ekonomi Bakanı Çağlayan, "Türkiye gerekirse frene basacak, kırmızıda duracak. Ama gerektiğinde gaza basacak. Burada şoför önemli" dedi

nbsp;Ekonominin büyümesi konusundaki 'araba' benzetmesine, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'dan "Şoför iyiyse korkmaya gerek yok" yorumu geldi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 3. Finans Zirvesi'nin ikinci gününde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin siyasi istikrar, arkasından ekonomik istikrarı yakaladığını, geçtiğimiz 10 yılda dünyaya örnek olacak gelişme kaydettiyse bunun itici gücünün özel sektör olduğunu söyledi. İhtiyatlı olmanın önemine dikkat çeken Çağlayan, "Elbette dikkatli olacaksınız. Ama sürekli ayak frende olursa o arabanın ilerlemesi mümkün mü? Her yıl ortalama yüzde 6 civarında büyümesi gereken, belli bir kilometreyle her yıl bir yol katetmesi gereken arabayla sürekli ayağınızı frene basarsanız olsa olsa ortalığı balata kokusuna sararsınız. Tedbirli olmak, arabayı çalıştırmamakla eş anlama gelmiyor. Otomobil şoförü önemli. Eğer sürücü güvenlikli, ileri teknik sürüş eğitimi almışsa sorun olmaz" dedi. Çağlayan daha önce büyümenin sınırlanmasını "balatalar sıyrılıyor" diye eleştirmiş, önceki gün Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da virajlı yolda sürekli gaza basmanın doğru olmadığını dile getirmişti. Finans Zirvesi'nde 10 yıl önce ve bugünkü Türkiye'nin IMF ile ilişkilerini de karşılaştıran Çağlayan, "10 yıl önce Türkiye, IMF'nin kapısında 1 milyar dolar borç almak için tek ayak üstünde bekletilen bir ülkeydi. Bir uçak dolusu iş adamıyla beraber gidip IMF'ye şirin gözükmeye çalışıyorduk. Niye? 1 milyar dolar versinler diye... Şimdi ise -tabir kötü ama- IMF'nin cebine 5 milyar dolar harçlık koyar hale geldik" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...