Kızgın lavların eşiğinde

Kızgın lavların eşiğinde

YAŞAM Haberleri

Yeni Zelandalı maceraperest Geoff Mackley, Güney Pasifik'teki Vanuatu adasında Marum Volkanı'nda kızgın lavlara 30 metre yaklaşarak şimdiye kadar volkana en çok yaklaşan kişi oldu.

nbsp;Yeni Zelandalı maceraperest Geoff Mackley, Güney Pasifik'teki Vanuatu adasında Marum Volkanı'nda kızgın lavlara 30 metre yaklaşarak şimdiye kadar volkana en çok yaklaşan kişi oldu. Koruyucu kıyafetler giyen Mackley, 1.150 santigrat derecelik ateş kuyusunun yanında 45 dakika kaldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

##tgvideo##

Yanardağın ağzından halatlarla aşağıya sarkan Mackley, dayanılmaz sıcaklık bir yana lavlarda meydana gelebilecek bir yükselme halinde bir anda küle dönüşme tehlikesini de göze aldı. 46 yaşındaki maceraperest, "Lavlar güneş gibi görünüyordu. Bu şimdiye kadar yaptığım en heyecan verici olay oldu" dedi.

Şimdiye kadar dünyanın birçok yerinde yanardağlara tırmanan ve lavlar arasında çarpıcı fotoğraflar çektiren Mackley, "Sıcaklığa dayanamayan volkanlardan uzak dursun" diyor. Mackley, çocukluğundan bu yana yanardağlara büyük bir ilgi duyduğunu, ömrü boyunca bu tür etkinliklere devam edeceğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...