Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Down dramı!

Down dramı!

GÜNDEM Haberleri

Aile "engelli doğacak" diye ikizlerden birini feda etti. Ancak, yapılan iğne ile anne ve diğer bebek de öldü.

Bıçak sırtı gibi bir haber!.. Engelli doğacak diye anne karnında "ölüme terk edilen" bir bebek... Sonra, bu kararı veren annenin, üstelik öteki ikizini de yanında ölüme götürmesi... Acılı bir baba... Suçlanan bir doktor... "Masum yavrunun ahı tuttu" mu denir, yoksa ihmal mi? Okuyun, siz karar verin. Adana'da ikiz bebeklerinden birinin down sendromlu (genetik bir anormallik) olduğunu öğrenen aile, bebeğin gelişiminin durdurulmasına karar verdi. Ancak yapılan tıbbi müdahalenin ardından anne, karnındaki ikizleriyle birlikte hayatını kaybetti. nbsp;Bir fabrikada dış ticaret uzmanı olan Hatice Demet Buzpınar (36) ile elektrik mühendisi Eren Buzpınar (38), 9 yıl önce evlendi. Çift 8 yıl önce Alperen ismini verdikleri çocuklarına kavuştu. Aradan 8 yıl geçtikten sonra kontrol amacıyla doktora giden genç kadının ikiz bebeklere hamile olduğunu öğrendi. Anne adayı Hatice, Prof. Dr. C.E.'nin özel muayenehanesine gitti. Burada kendisine doğum öncesi bebeklerde herhangi bir 'engellilik' durumu olup olmadığının belirlenebilmesi için test yapılması önerisinde bulunuldu. Buzpınar'ın Balcalı Hastanesi'nde yapılan 'amniyosentez' adlı tıbbi testinde, ikizlerden birinde 'down sendromu' olduğu tespit edildi. C.E., Buzpınar'a sendromlu bebeğin kalbine iğne yapılarak gelişiminin durdurulabileceğini, ya da bu şekilde dünyaya getirebileceğini söyledi. Genç kadın doktorun tavsiyesini kabul edince geçtiğimiz hafta Balcalı Hastanesi'nde operasyon yapılıp bebeğin kalbi iğne yapılarak durduruldu ve küçülerek yok olmaya terk edildi. nbsp;
Taburcu edildikten 2 gün sonra evinde fenalaşan Buzpınar tekrar götürüldüğü hastanede 2 gün yattıktan sonra ameliyata alındı. Bu ameliyatta genç kadının kalbi durdurulan bebeği, ikizi ve rahmi alındı. Yoğun bakıma alınan genç kadın, gelişen komplikasyon sonrası kalp krizi sonucu öldü. Bu ölümle şoke olan eş Eren Buzpınar, hastanenin ve Prof. Dr. C.E.'nin ihmali olduğunu ileri sürerek suç duyurusunda bulundu.
İhmal iddialarını kabul etmeyen C.E., "Ben aileye riskten bahsettim. Her şey prosedüre uygun yapıldı. Bu işi yıllardır yapıyoruz ama bu sefer kötü gitti. İstemediğimiz bir komplikasyon oluştu. Ben de çok üzgünüm" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...