4 ayda aynı tip 3 helikopter düştü

4 ayda aynı tip 3 helikopter düştü

GÜNDEM Haberleri

Siirt'in Pervari İlçesi'nde 17 askeri taşıyan İl Jandarma Komutanlığı'na ait bir Sikorsky S-70 helikopteri, bu sabah Siirt-Şırnak-Van üçgeninde yer alan Herekol Dağı'nda düştü. 4 ayda aynı tip 3 helikopterin düşmesi kafalarda soru işareti bıraktı.

Siirt'in Pervari İlçesi'nde 17 askeri taşıyan İl Jandarma Komutanlığı'na ait bir Sikorsky S-70 helikopteri, bu sabah Siirt-Şırnak-Van üçgeninde yer alan Herekol Dağı'nda düştü. Kazada 17 Mehmetçik nbsp;şehit oldu. Son 4 ayda aynı tip 3 helikopter düştü. nbsp;Geçtiğimiz 22 Temmuz'da; Jandarma Genel Komutanlığı'na ait S-70 Sikorsky tipi bir helikopterin Hakkâri Dağlıca'nın 12 km kuzeydoğusunda inişe geçtiği sırada düşmesi sonucunda beş askerimiz şehit olmuştu. 11 Ekim tarihinde de, Diyarbakır'ın Lice ilçesi sınırları içinde bulunan geçici bir üs bölgesinden askeri personeli değiştiren yine bir S-70 Sikorsky tipi helikopter, kalktıktan kısa bir süre sonra düşmüş ve 1 evladımız şehit, 7'si de yaralanmıştı. Bu son kazanın da aynı tip ve marka helikopterle gerçekleşmesi kafalarda soru işareti bıraktı.

BAHÇELİ BU NOKTAYA DİKKAT ÇEKTİ
MHP lideri Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada buna dikkat çekerek, aynı tip helikopterlerin peş peşe kaza kırıma uğramasının hükümet ve Genelkurmay Başkanlığı nezdinde uyarıcı olması gerektiğine dikkati çekti. Bahçeli, "S-70 Sikorsky helikopterlerin metal yorgunu ve uçuş saatlerini doldurmuş olmaları ve ek olarak helikopter sayısındaki yetersizlikle birlikte mevcut taşıma kapasitelerinin aşılarak kullanılması felaketlere davetiye çıkarmaktadır" değerlendirmesinde bulundu. nbsp;

GENELKURMAY'DAN SORUŞTURMA
Genelkurmay Başkanlığı, Siirt'in Pervari ilçesinde meydana gelen helikopter kazasıyla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldığını, helikopterin düşüş sebebinin soruşturma sonucunda belirleneceğini bildirdi. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...