Minyatür astronot Mojoman

Minyatür astronot Mojoman

TEKNOLOJİ Haberleri

Uzaya gönderilen oyuncak astronotun mini bir kamerayla çektiği fotoğraflar ingiliz mühendislerin yüzünü güldürdü. Bu görevini başarıyla sonuçlayan Mojomanin yeni görevi ise Mars.

nbsp;Bir hava balonu içerisinde dünyadan 20 mil uzaklığa gönderilen bu küçük oyuncak astronotun çektiği fotoraflar dikkat çekiyor.Normal bir astronot boyutundan kat kat küçük olan bu oyuncak astronot ingiliz mühendisler tarafından uzaya gönderildi. Balon içerisindeki makine tarafından çekilen fotoğraflar dünyadan 110.000 fit uzakta olduğunu kanıtlıyor.
Mojoman adındaki minyatür astronota eklenmiş fotoğraf makinesiyle uzaydan inanılmaz fotoğraflar yakaladı. Minyatür astronotun muciti olan Shaun Whitehead,hem eğlence hem de deneme amaçlı uzaya gönderildiğini söyledi.Tek hayali uzayda fotoğraf çekmek olan İngiliz mühendisin bunu başarmasından sonra şimdiki hedefi ise sıcaklığa ve basınca dirençli olduğu görülen Mojomanın tekrardan uzaya ve marsa gönderilmesi.


FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...