Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kotil: Kar da ediyoruz, marka da güçleniyor

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Kotil: Kar da ediyoruz, marka da güçleniyor

Ekonomi Haberleri  / AA

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, "Hem kar ediyoruz, hem markamız güçleniyoruz, hem büyüyoruz hem de dünya pazarında söz sahibiyiz" dedi.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, "Hem kar ediyoruz, hem markamız güçleniyoruz, hem büyüyoruz hem de dünya pazarında söz sahibiyiz" dedi. nbsp;
Kotil, Trabzon Gençlik Derneği tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen, "İdealler Üzerine Uçmak" konulu söyleşide yaptığı konuşmada, THY olarak her gün kendilerini hesaba çektiklerini belirterek, "Bu hesaba çekmek kötü anlamda değil. Her gün uçaklar zamanında kalktı mı, uçaklar boş mu, dolu mu diye raporlar hazırlanıyor. Biz de buna göre yolumuzu belirliyoruz" diye konuştu.
THY'nin 2003 yılında yeniden yapılandırılmaya başlandığın ı ifade eden Kotil, "Dünyada çok büyük fark attığımız hava yolları var. Dünyada artık 'Almanlar, Fransızlar ve Türkler' diyorlar. Daha sonra 'Almanlar, Türkler ve Fransızlar' diyecekler, sonra ise 'Türkler ve diğerleri' diyecekler inşallah" dedi.
Kotil, Türkiye'nin coğrafyasının havacılık için çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"İyi ciro elde ediyoruz. Kar etmeyen bir şirketin, kuruluşun yaşama şansı yok. Hem kar ediyoruz, hem markamız güçleniyor, hem büyüyoruz hem de dü nya pazarında söz sahibiyiz. Daha da güzel olacak. Havacılık sektörü pahalı bir sektördür. 18 bin çalışanla 8.1 milyar dolar gelir elde ediyoruz."
THY için '5 5 5' olmak üzere 15 yıllık planları olduğunu anlatan Kotil, yüzyıllık bir plan yapılması gerektiğine dikkati çekti.
Konuşmasının ardından Kotil'e, dernek üyeleri tarafından kemençe hediye edildi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...