Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ay'a insan böyle gönderildi

Ay'a insan böyle gönderildi

TEKNOLOJİ Haberleri

Ay'a insanlı uçuş için astronotların yaptığı hazırlıkların fotoğrafları yayımlandı. Fotoğraflar, şimdi ilkel görünen şartlarda hazırlanıldığını gösteriyor.

Amerikalı astronot Neil Armstrong 1969'da Ay üzerinde yürüyüş yaparak tarih yazarken, NASA ilk kez yayımladığı fotoğraflarla Ay'a insanlı ilk seferin hazırlık çalışmalarını gösterdi. Fotoğraflar, astronotların şimdi ilkel görünen şartlarda hazırlandıklarını gösteriyor.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Fotoğraflarda astronotların 1963'te Ay'a Seyahat Modül Simulatörü'nde (LEMS) vinçlerle sarkıtılarak yerçekimi hususunda Ay'da karşılaşılabilecek ortama hazırlık yaptığı görülüyor. Zamanının son teknoloji simülatörünün suni olarak Ay'daki yerçekimi ortamını hazırladığı bildirildi. NASA LEMS'in dışında LOLA denilen başka bir simülatör de geliştirmişti. LOLA'da bir kokpit, kapalı devre televizyon sistemi ve Ay yüzeyini gösteren modeller bulunuyordu. Bununla astronotun Ay'a varışta göreceği kraterlerle dolu manzara canlandırılıyordu. nbsp;
Ay'a insanlı sefer hazırlıkları 1961'de başlatılan hırslı Apollo programı kapsamında yapıldı. NASA bilim adamları bir yandan astronotları Ay'da dünyadakinin 6'da birine denk gelen yerçekimine hazırlarken bir yandan da atmosfer olmadığı için gelebilecek keskin ışıklara hazırlıyorlardı.
Temmuz 1969'da Apollo 11 uzay mekiğiyle Ay'a ilk insanlı sefer planlandığı gibi gitti ve başarılı oldu. LOLA, Armstrong'un Ay'a bayrak dikmesinden kısa bir süre sonra tasfiye edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...