Kafkas: Fenerbahçe düşmanımız değil, rakibimiz

/ Kaynak: CHA
Kafkas: Fenerbahçe düşmanımız değil, rakibimiz

FUTBOL Haberleri  / CHA

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, hafta sonu oynanacak Fenerbahçe maçı öncesinde sağ duyu çağrısında bulundu. Genç hoca, Fenerbahçe maçları öncesindeki gergin ortamın hep kendilerini zarar verdiğini belirterek, ''Fenerbahçe düşmanımız değil, rakibimiz. Özlenen Trabzonspor'u oluşturmak için üç ay krediye ihtiyacımız var.'' dedi.

Teknik Direktör Kafkas, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya geldiği tanışma toplantısında bazı değerlendirmelerde bulundu. Yeni takımıyla ligde oynadıkları ve 4-1 kazandıkları Gaziantepspor maçında olumlu ve pozitif bir futbol oynadıklarını hatırlatan genç teknik adam, onun da sonuca yansıdığına değindi. Bu olumlu ve pozitif futbolu Sivasspor maçında da devam ettirmek istediklerini anlatan Kafkas, ''Fakat zor bir deplasman, futbolun dışında kavga etmeyi de gerektiren bir maç. Maalesef bunu tam olarak beceremedik ve istemediğimiz bir sonuç elde etti.'' dedi. nbsp;

Mağlubiyeti kolay kolay kabul eden insanlar grubu olmayacaklarının altını çizen genç hoca, hedefleriyle ilgili şunları söyledi: ''Trabzonspor'da şöyle bir kimlik oluşturmak istiyorum; agresif, çabuk oynayan, kaleye çok çabuk inebilen, Trabzonspor ruhu canlandırabilecek, Avni Aker'in geçiş yıllarda olduğu gibi cehennem olduğu bir takım oluşturmak istiyorum.''
Trabzon'un gerçeklerini en iyi bilen insanlardan birisi olduğunu ifade eden Kafkas, ''Fakat siz de takdir edersiniz ki bunu oluşturabilmem için taraftardan ve özellikle sizlerden bu sezon için biraz süre istiyorum. Ben buraya her türlü bedeli ödemeye razı olarak geldim ve bunun da bedelini ödeyebilecek hem cesaretim hem yüreğim var. Benim için bu insanlar, şehir, kulüp çok şey ifade ediyor.'' diye konuştu.

SİVASSPOR MAÇI KAZAYDI

Takım bütünlüğüyle ilgili sıkıntıları olduğunu dile getiren genç taktisyen, ''Elimizde kaliteli bir kadro var fakat belli yerlerde çok fazla oyuncu var, belli yerlerde de isteğimiz oyuncu tipi maalesef yok. Bu takımın bütününe sirayet ediyor. Takımın bütünlüğüyle ilgili bir takım sorunlar yaşıyoruz. Bunları en kısa sürede atlatacağız. Sivasspor maçı bizim için bir kazaydı, böyle bakmak lazım. Bundan sonraki maçlarımızda Trabzonspor'un beklediği, özlediği çıkabileceği en iyi yere çıkmak ve bu kısa sürede hedefimiz, Türkiye Kupası'nı Trabzon'a getirmek olacak.'' diye konuştu.

FENERBAHÇE DÜŞMANIMIZ DEĞİL

Ligde bu hafta sonu Fenerbahçe ile çok özel ve önemli bir maç oynayacaklarını hatırlatan Tolunay Kafkas, camiaya sağduyu çağrısında bulundu. Trabzonspor teknik direktörü, sözlerine şöyle devam etti:
''Bundan önce oynadığımız maçlardaki bu gerginlik atmosferi bize değil maalesef rakibimize yaradı. Çıkan olumsuzluklara karşı bir bütün halinde hareket etmeliyiz. Onlara fayda sağlayabilecek her türlü gerginlikten kendimizi uzak tutmalıyız.''
Kendisinin de forma giydiği 1996 sezonundaki maçı hatırlatan Kafkas, ''Tekrar altını çizerek söylüyorum, Fenerbahçe bizim düşmanımız değil, sadece rakibimiz. Taraftardan beklediğimiz, lütfen sağduulu olsunlar. Kendi takımlarını 90 dakika desteklesinler. Oyunun durması bizim oynatacağımız oyunla ilgili ciddi sıkıntılar oluşturabilir. Bu maç için özellikle herkesi sağduyulu olmaya çağırıyorum. Panik yapmak ve ortalığı germek bundan önce olduğu gibi bunan sonra da bizim aleyhimize işleyecektir. Daha çok maçımız olacak. Bu takım daha çok şampiyonluklara oynayacak ve şampiyonluklar kazanacak. Ben bu takımı nasıl şampiyon yaparım ve nasıl daha iyi transferler yaparımın derdindeyim. Bu sadece bir maç, bunu kazanmak için de belli stratejilerimiz var. En önemli şey de taraftar desteğine ihtiyacımız var.'' ifadelerini kullandı.

Süreç içerisinde herkesin beklediği ve özlediği bir Trabzonspor oluşturacağının sözünü veren Kafkas, sözlerine şöyle devam etti: ''Sizden ve taraftardan da estiğim şu, 3 ay bir kredi sağlamanızı istiyor ve bunu da hak ettiğimi düşünüyorum. Zaten ondan sonra bu takım beklenen ve özlenen yere gelecek. Mutlaka şampiyonluğa oynayacak bir kadroyu oluşturacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Çok iyi çalışıyoruz, bütün her şeye hakimiz. Panik yapacak, sıkıntı edecek bir durum yok.'' Kafkas, 3 aylık kredi isteğinin de bu sezon için hedeflerinde vazgeçtikleri anlamına gelmeyeceğinin altını çizdi.

Daha sonra basın mensuplarının sorulara cevaplandıran genç teknik adam, Trabzonspor'un direkt 8-9 oyuncusunun mutlaka belli olması gerektiğine vurgu yaptı. Sivasspor maçındaki Zokora ve Bamba tercihlerinden dolayı yapılan eleştirilere de cevap veren Kafkas, ''Eğer iyi oyuncunuz varsa oynatacaksınız, iyi oyuncu kenarda beklemez. Zokora ve Bamba da iyi oyuncular. Milli takımlarında oynuyorlar. Sivas'ta oynanacak oyun farklı olduğu için de onları tercih ettim. Ama beklentilerin altında kaldılar.'' dedi.

Kafkas, Sivasspor maçında gördükleri kartlardan dolayı Zokora ve Olcan'a gerekli cezaları vereceklerini ifade etti. Takımın kural ve disiplinine herkesin uymak zorunda olduğuna vurgu yapan Kafkas, ''Ben de dahil kim hata yaparsa cezasını çekecek. Hata yaptı cezasını yiyecek. Bizim canımızı acıtanın canını ben de acıtırım. Hiç kimsenin gözünün yaşına da bakmam. Ben buraya bir bedel ödemeye geldim, bunu da öderim. Bu kulüp için her şeyi yaparım. ''

Genç hoca, bazı futbolcuların paralarını almadıkları için mücadele etmediklerine dair iddiaların da gerçek olmadığını kaydetti. Hiçbir oyuncunun para konusuyla ilgili bir talebinin olmadığı belirten Kafkas, Trabzonspor'da kimsenin bir lirasının dahi kalmayacağını bildirdi.
Genç teknik adam, hamile eşinin rahatsızlığından dolayısıyla Almanya'ya gidecek olan Halil Altıntop'a da izin verdiklerini açıkladı.

FUTBOL
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...