Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bu balığın ismi Obama

Bu balığın ismi Obama

DÜNYA Haberleri

ABD'de yeni bir balık türü keşfedildi. Bilim adamları, yeni balık türüne ABD Başkanı Obama'nın ismini verdi.

Tatlı su balığı olan bu balık, parlak turuncu ve mavi renklere sahip ve Amerika'da debisi yüksek nehirlerde yaşıyor. Bu, son aylarda keşfedilen 5 balık türünden biri. Diğer balıklara da eski ABD başkanları Teddy Roosevelt, Jimmy Carter ve Bill Clinton ile eski başkan yardımcısı Al Gore'un ismi verildi.
Obama ismi verilen balığın boyu 50 milimden küçük. Balık, Geosyntec Consultants kuruluşu uzmanları ve Saint Louis Üniversitesi bilim adamları tarafından Arkansas, Kansas, Kentucky, Missouri, Oklahoma ve Tennessee'deki sularda bulundu. Geosyntec Consultants araştırmacısı Steve Layman, çevreci oluşu ve temiz enerji konusundaki çalışmalarından dolayı balığa Obama ismini verdiklerini söyledi. Diğer balık isimlerinin de yine şahısların çevreci kişiliklerinden dolayı verildiği kaydedildi. Özellikle Al Gore, başkanlık yarışını kaybettikten sonra kendisini küresel ısınma problemiyle mücadele çabalarına verdi ve bu konudaki Uygunsuz Gerçek adındaki belgesel film ile Akademi ödülü aldı. Gore; daha sonra yine iklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarından dolayı Nobel Barış Ödülü'ne layık görüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...