Meireles'e 9 maç ceza gelebilir!

Meireles'e 9 maç ceza gelebilir!

FUTBOL Haberleri

Galatasaray derbisinde kırmızı kart gören Meireles'e PFDK'dan ağır bir ceza gelecek. Hakem Halis Özkahya raporuna, "Yüzüme tükürdü ve gayri ahlaki harekette bulundu" diye yazdı.

Boavista ile başlayan kariyerine Porto'da devam eden, Liverpool ve Chelsea ile taçlandıran Portekiz Milli Takımı'nın bankolarından Raul Meireles, Fenerbahçe'ye transfer olduğunda yer yerinden oynamıştı. 29 yaşındaki yıldız milli maçlar da dahil kariyerinin 343. resmi sınavında ilkleri yaşadı. Meireles ilk Galatasaray derbisinde kariyerinin ilk kırmızı kartını gördü. Portekizli, yaptığı fauller sebebiyle iki sarı kart gördü ve kırmızıyla cezalandırıldı. Asıl olay ise sonrasında yaşandı. Belki maçın heyecanı, belki de kariyerindeki ilk kırmızı kartın etkisiyle çılgına dönen Meireles, hakem Halis Özkahya'ya öyle şeyler yaptı ki, herkes şaşkınlıkla izledi. Tüküren, küfür içerikli parmak işaretleri yapan Portekizli sahadan çıkarken de tribünlere doğru tükürdü ve seyirciyi tahrik edici hareketlerde bulundu.


KARAR GÜNÜ PERŞEMBE
Maç bittiğinde bile öfkesi dinmeyen Meireles'i takım arkadaşları güçlükle sakinleştirdi, ancak hakem Halis Özkahya yaşanan her şeyi raporuna yazmıştı. Özkahya'nın raporuna, "Futbolcu şahsıma karşı dilini bilmediğim agresif cümlelerle sportmenliğe aykırı biçimde davranış sergilerken, yüzüme tükürmüş ve ayrıca gayri ahlaki bir harekette bulunarak sahayı terk etmiştir" diye yazdı. Kurallar gereği, Meireles'i ağır bir fatura bekliyor. İkinci sarıdan kırmızı 1 maç, hakeme parmak işareti 3 maç, tükürmek 3 maç, seyirciyi tahrik 2 maç olduğu için Portekizlinin 9 maç ceza alma ihtimali var. Meireles ve F.Bahçe'den rapor isteyecek olan PFDK, kararını perşembe günü yapacağı toplantıda verecek. Disiplin Kurulunun vereceği ceza önemli ancak sonrasında Fenerbahçe'nin Tahkim Kuruluna başvurma hakkı var.


MEİRELES KENDİNİ SAVUNDU: HAKEME TÜKÜRMEDİM
Derbide kırmızı kart gören Raul Meireles, sahada yaşananlarla ilgili olarak yöneticilere bilgi verdi. Halis Özkahya'nın kırmızı kartının haksız olduğunu savunan Meireles, "Hakeme, bu maça kadar gördüğüm kırmızı kart sayısının sıfır olduğunu ima etmeye çalıştım. Ayrıca hakeme hakarette bulunmadım, küfür de etmedim" dedi. nbsp;


CEZANIN FATURASI
Çift sarıdan kırmızı kart:1maç
Hakeme parmak işareti:3 maç
Tükürmek:3 maç
Seyirciyi tahrik etmek:2 maç
Toplam:9 maç


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...