Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yerli sinema haftası

Yerli sinema haftası

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

2. Bodrum Yeni Türk Filmleri Haftası, 27 Eylül - 4 Ekim 2012 tarihleri düzenleniyor. Her akşam yeni bir Türk filmi Bodrum Kalesi'nde gösterilecek.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan Bodrum Yeni Türk Filmleri Haftası'nın hazırlıkları devam ediyor. Bodrum Türk Filmleri Haftası'nda, yapımcı ve yönetmenler yeni sezonda seyirci ile buluşacak olan filmlerinin ön tanıtımını yapıyor. Ayrıca yapımcı ve yönetmenlerin yeni filmlerini, sinema salonu işletmecileri ve dağıtım şirketi yetkililerinden oluşan sektör profesyonellerine tanıtabilecekleri paralel bir etkinlik de dâhil edildi. Hafta ile vizyon bekleyen yerli eserlerin sinema işletmecileri platformunda da tanıtımına katkı sağlamak amaçlanıyor.Cinemarine'nin ev sahipliğinde, II. Bodrum Yeni Türk Filmleri Haftası, 27 Eylül - 4 nbsp;Ekim 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. nbsp;10 seçkin Türk filmininin ağırlanacağı ve kamera arkası detaylar ve filmlere dair bilinmeyenlere yer verleeceği hafta boyunca her gün bir filmin yönetmeni ve oyuncuları ile birlikte filmden önce söyleşi gerçekleşecek, ardından filmi, ekibiyle birlikte seyretme imkânı sunulacak. Cinemarine Grubu'ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: nbsp;
"Organizasyon, Bodrum Kaymakamlığı, nbsp;Bodrum, Ortakent, Konacık, Turgutreis Belediyeleri, Bodrum Ticaret Odası, Cinemarine Grup, Oasis Alışveriş Merkezi, Hapimag Sea Garden, Adadigital, Billcell, Fresko Tasarım, dynamic web, İntermediaworks ve nbsp;sadibey.com'un nbsp;katkıları ile gerçekleşmektedir. Detay program ve gösterimi yapılacak film listesi çok yakında açıklanacaktır
Bu yıl II. sini gerçekleştireceğimiz Bodrum Yeni Türk Filmleri Haftası'na, Yapımcı ve Yönetmenlerin yeni sezonda seyirci ile buluşacak olan filmlerinin, ön tanıtımını yaparak sinema izleyicileri üzerinde etki oluşturmasının yanı sıra sinema salonu işletmecileri ve dağıtım şirketi yetkililerinden oluşan sektör profesyonellerine tanıtabilecekleri paralel bir etkinlik dâhil etmiş bulunmaktayız. Amacımız gişe beklentisi yüksek olan filmleri etkinliğimiz süresince konuk etmek."

##tgvideo##

10 FİLM nbsp;YÖNETMENİ nbsp;AĞIRLANIYOR
Geçtiğimiz yıl ilk kez gerçekleşen Bodrum Yeni Türk Filmleri Haftası boyunca 10 yönetmen ağırlanmıştı. Bodrum Belediyesi önünde başlayan kortej yürüyüşüne nbsp;yönetmen Yüksel Aksu, Serdar Akar, eski manken Merve İldeniz, sinema sanatçısı Deniz Erkanat ve Gülnihal Demir'in de bulunduğu 150 kişilik bir gurup katımıştı.

Film gösterimleri ücretsiz olacak
Cinemarine tarafından gerçekleştirilen etkinlik çerçevesinde her akşam saat 18.00'de Oasis AVM Cinemarine Salonları'nda kokteylin ardından yönetmenin yeni filminin tanıtım söyleşisi, film tanıtımı, ardından yönetmenin de katılımı ile en son filminin gösterimi gerçekleşecek. Aynı akşam saat 21:30'da filmin, Bodrum Kalesi Kuzey hendeğinde oluşturulan perdede de gösterimi yapılacak. Bodrum Yeni Türk Filmleri Haftası süresince tüm gösterimler ücretsiz olacak. Cinemarine Grubu'ndan yapılan açıkklamada, "Sinemanın ulusal ekonomiye katkısı yanında uluslar arası boyutta milli değerlerimizin aktarılması ve ülke tanıtımımız açısından büyük önemi olduğunu biliyoruz" denildi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...