Bakan Bağış: Rumları Allah kurtarsın

/ Kaynak: İHA
Bakan Bağış: Rumları Allah kurtarsın

Politika Haberleri  / İHA

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "AB'nin dönem başkanlığını yapan Güney Kıbrıs Rum devleti, çok manidardır böyle bir dönemde iflasını istedi. Allah kurtarsın demekten başka çaremiz yok" dedi.

AB Bakanı Egemen Bağış, Müstakil İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 35. şubesinin açılışı için geldiği Muğla'da Vali Fatih Şahin'i ziyaret etti. Muğla'nın AB'nin doğal üyesi olan illerden birisi olduğunu belirten Bakan Bağış, "Muğla Türkiye'nin dışa açılan kapılarından birisi. AB müzakerelerinde Muğlalıların duası ve itici gücü ile müzakere ediyoruz. AB ülkelerinin hemen hemen hepsinden Muğla'ya turist olarak gelen vatandaşlar var. AB bizi önce Muğla ile tanıdı. Muğla AB'nin şu anda doğal üyesi durumunda" dedi.

"RUMLARI ALLAH KURTARSIN"
Bakan Bağış, AB dönem başkanı durumundaki Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti'nin, AB'ye dönem başkanlığı yaptığı bir sırada iflasını istemesinin çok manidar olduğunu söyleyerek, "2004 yılında Annan Planını Güney Kıbrıs Rum hükümeti kabul etseydi, bugün Bileşik Kıbrıs Cumhuriyeti dünyanın en sayılı ekonomik gücüne sahip ülkelerinden birisi solabilirdi. Ama Rum hükümetinin akıl dışı ziyan kararlarıyla bu fırsatı teptiler. AB'nin dönem başkanlığını yapan Güney Kıbrıs Rum devleti, çok manidardır böyle bir dönemde iflasını istedi. Allah kurtarsın demekten başka çaremiz yok. Eğer Güney Kıbrıs Rum Hükümeti Başkanı Hristofyas içinde bulundukları durumdan çıkmak istiyorlarsa ve mali olarak katkı isterse, hemen yanında günden güne ekonomisi gelişen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti var. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı İrsen Küçük ile irtibata geçerek bize iletilirse gerekeni Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kanalıyla yaparız. Bizim kültürümüzde düşeni bir de ben vurayım diye bir şey yoktur" dedi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...