Bisiklet değil "basitlet"

Bisiklet değil "basitlet"

TEKNOLOJİ Haberleri

Bu bisiklet, taşınması, kullanılması, bakımı gibi konularda bisiklete karşı büyük avantaj sağlıyor.

ABD'de Washington'daki Scalyfish Designs isimli kuruluştan Josh Bechtel, basitleştririlmiş bir bisiklet geliştiriyor. Bu bisiklet, taşınması, kullanılması, bakımı gibi konularda bisiklete karşı büyük avantaj sağlıyor.

##tgvideo## nbsp;

Alet İngilizce bicycle (bisiklet) ve simple (basit, kolay) kelimelerinin birleşiminden Bicymple olarak adlandırılıyor. Türkçe'ye "basitlet" olarak çevrilebilecek bu alette zincir ve bisikletteki birçok parça yok. Bicymple'ın bisikletten eksiği, tek tekerlekli bisikletlerden de ön tekerlek, fren ve gidon gibi fazlası var. Bunlar tek tekerlekli bisiklet kullanımının zorluğunu ortadan kaldırıyor, bisikletin bakım, muhafaza, taşıma ve kullanım zorluğunu ise gideriyor. Bechtel, Bicymple'ın insanların bisiklet kullanım biçimini değiştireceğini, yaygınlaşacağını söyledi.
Şimdilik konsept halde bulunan bisikletin zamanla seri üretimine geçileceği ifade ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...