Cezaevlerine Avrupa standardı

- Güncelleme:
Cezaevlerine Avrupa standardı

GÜNDEM Haberleri

Adalet Bakanlığı, cezaevleri ve denetimli serbestlik bürolarında çalıştırılmak üzere aralarında diyetisyen, sosyolog ve psikologların da bulunduğu 859 yeni personel alacak.

Adalet Bakanlığı, ceza infaz kurumlarında "psikolojik ve sosyolojik destek" için atağa geçti. Bu kadrolara takviye için ilan veren bakanlık, 859 yeni kadro için sınav yapacak. 370 sosyolog ve 248 psikolog, ceza infaz kurumlarına alınacak yeni personel arasında bulunuyor.
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere, farklı iller için yeni personel alınacak. Cezaevlerine personel takviyesi yapılacak unvanlar dikkat çekici. Yargıda Avrupa standartlarını yakalamak amacıyla reform sayılacak faaliyetler yürüten Adalet Bakanlığı, tutuklu ve hükümlülerin hem ruh hem beden sağlığı için de personel takviyesine gitti. Bu çerçevede, 370 sosyolog, 248 psikolog, 221 sosyal çalışmacı, 10 diyetisyen, 4 gıda mühendisi, 3 ziraat mühendisi, 1 elektrik mühendisi, 1 makine mühendisi ve 1 veteriner hekim alınacak.
Adalet Bakanlığı tarafından 1 Ekimde yapılacak sözlü sınav için 2012 KPSS Lisans sınavına katılıp KPSSP3 puan türünden en yüksek puandan başlamak üzere Bakanlıkça belirlenen kadro sayısının 5 katı olan (1850) sosyolog, (1240) psikolog, (1105) sosyal çalışmacı, (50) diyetisyen, (20) gıda mühendisi, nbsp;(15) ziraat mühendisi, (5) elektrik mühendisi, (5) makine mühendisi ve (5) veteriner hekim çağrılacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...