Trakya'da büyük tehlike

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Trakya'da büyük tehlike

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

Bulgaristan'ın Harmanlı bölgesindeki İvanova barajının duvarlarının yıkılması sonucu bölgedeki 3 köy sular altında kaldı.

Meriç Nehri'nin debisi Bulgaristan'ın Sivilingrad bölgesinde bin 116 metreküp saniyeye yükseldi. Edirne Valisi Gökhan Sözen, "Meriç Nehri'nde debinin 1500 metreküp /saniyeye çıkmasını ve taşkın olmasını bekliyoruz" dedi. nbsp;
Bulgaristan'daki yağmur ve karların erimesi nedeniyle bir barajın duvarları çöktü ve 3 köy sular altında kaldı.
VALİ SÖZEN: ÖNLEMLER ALINIYOR
Meriç Nehri'nin Bulgaristan tarafında kalan kısmında su debisi bin 116 metreküp saniyeye çıktı. Edirne Valisi Gökhan Sözen ise, "Bulgaristan'daki bir barajdan su sızıntısı nedeniyle nehirde ani bir yükselme oldu. Bulgaristan'daki suyun gece 20.00 ve 24.00 sıralarında Edirne'ye ulaşmasını bekliyoruz. Meriç Nehri'ne Arda Nehri'nin de katılmasıyla nehrin debisinin 1500 metreküp/saniyeye nbsp; ulaşmasının bekliyoruz.

Meriç Nehri'nin taşkın seviyesi bin 300 metreküp saniye. Şu ana kadar bölgenin boşaltılması konusunda bir girişim yapmadık duruma göre bölgeyi boşaltacağız" dedi. nbsp;
nbsp;Meriç Nehri'nde taşkın riski bulunurken Tunca Nehri'nin de seviyesi 130 metreküp/saniyeye ulaştı ve Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı er meydanının bir kısmı sular altında kaldı. Sarayiçi'ne giden Kanuni ve Fatih köprüleri trafik ekipleri tarafından ulaşıma kapatıldı. Taşkın nedeniyle Sarayiçi'nin bir bölümü sular altında kalırken, Kırkpınar güreş alanının hemen yanındaki kaldırımda bulunan bir kedinin de taşkınla gelen balıkları yakalamak için sulara girdiği görüldü.
TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...