Erdoğan: Yeni bir çağ başlıyor

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Erdoğan: Yeni bir çağ başlıyor

Eğitim Haberleri  / AA

Erdoğan: "Fatih Projesiyle sadece eğitim siteminde değil, eğitimin etkilediği her alanda bir çağı kapatıyor yeni bir çağı, bilgi çağını açıyoruz'' dedi.

nbsp;Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Projesi'nin okullarda uygulamaya geçmesi dolayısıyla katıldığı törende, ''Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethederek karanlık bir çağı veya karanlık bir çağa, Ortaçağ'a son vermiş, Yeniçağ'ı yeni bir çağı başlatmıştır. İşte biz de bugün Fatih Projesiyle sadece eğitim siteminde değil, eğitimin etkilediği her alanda bir çağı kapatıyor yeni bir çağı, bilgi çağını, bilgi teknolojileri çağını hep birlikte bugün burada açıyoruz'' dedi.

ÖĞRENCİ FORMATLAMAK HEDEFİMİZ DEĞİL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Öğrenci formatlamak, bizim bir hedefimiz değildir ve asla da olamaz. Bizim parti olarak da hükümet olarak da ilkelerimiz, hedeflerimiz, yöntemlerimiz bellidir. Hiç kimse niyet okuyuculuğu yapmasın. 9 yıllık iktidarımız bizim ne olduğumuzun, neyi hedeflediğimizin, nasıl bir Türkiye arzu ettiğimizin en önemli delilidir, ispatıdır. Biz bir dayatmadan bahsetmiyoruz. Tam tersine biz 'hürriyet' diyoruz, 'demokrasi' diyoruz. Engellerin kaldırılmasından, yolların açılmasından, Türkiye'nin prangalarından kurtulmasından bahsediyoruz'' dedi.

DİNDAR NESİL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bir haftadır köşelerinde yazanlara sesleniyorum; bu gençliğin tinerci olmasını mı istiyorsunuz? Siz bu gençliğin büyüklerine isyankar bir nesil mi olmasını istiyorsunuz? Siz, bu gençliğin milli, manevi değerlerinden kopuk, hiçbir istikameti, meselesi olmayan bir nesil mi olmasını istiyorsunuz? Biz, sizlerle burada anlaşamayız ama 'çağdaş bir nesil' derken, dindar bir nesil çağdaş olamıyor mu? Hem çağdaş hem dindar olunamıyor mu? Beyler, önce başınızı öne eğin de hem çağdaş hem dindar bir nesil nasıl yetiştirilirmiş onu bir düşünün. Dindar bir nesil özgürlüklere saygılıdır; dindar bir nesil, farklı düşüncelere, farklı inanç gruplarına da saygılıdır. O terbiyeyi alarak yetişmiş bir nesiliz biz. Bu saygının nasıl gösterilmesi gerektiğini de bugüne kadar gösterdik'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu milletin evlatları son derece zekidir. Bu millet, tarihin her döneminde yeniye, yeniliğe uyum sağlamayı, en hızlı şekilde ayak uydurmayı bilmiştir. İnşallah bu yeni sürece de öğrenci, öğretmen, idareci, veliler olarak çok hızlı şekilde adapte olacak, dünyaya örnek teşkil eden bir sistemi yerleştirmiş olacağız'' dedi. Başbakan Erdoğan, Fatih Projesi'nin okullarda uygulamaya geçmesi dolayısıyla düzenlenen törende, böyle büyük, tarihi nitelikte ve çığır açan bir projenin uyum sürecinin elbette zaman alacağını söyledi.

Öğrencilerin, öğretmenlerin ve okul idarecilerinin bu sürece uyum sağlamalarının ve ayak uydurmalarının elbette belli bir vakit isteyeceğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu: ''Öğretmenlerimizi, idarecilerimizi bu sürece hazırladık, hazırlıyoruz. Gerekli yazılımlar noktasında, başta TÜBİTAK ve üniversitelerimiz olmak üzere kurumlarımız, özel sektörümüz başarılı çalışmalar yürüttü, yürütüyor. Türkiye'de, bu projeyle birlikte bilişim teknolojisi sektörü, yazılım sektörü, teknoloji ağırlıklı üretim artık çok farklı bir boyut kazanacak. Tüm sorunları, ortaya çıkabilecek tüm aksaklıkları inşallah çok hızlı bir şekilde aşacağız. Burada öğretmenlerimiz kilit bir rol oynuyorlar.
Bakın, altını çizerek ifade ediyorum: Bu proje, öğretmeni, öğretmenin işlevini azaltmayacak, tam tersine, öğretmeni eğitimde daha önemli, daha hayati bir konuma taşıyacak. Bizim bu açılışı bir öğretmen lisesinde yapmamızın elbette anlamı var. Sabahattin Zaim Anadolu Öğretmen Lisesinin sevgili öğrencileri, Fatih Projesi, en başta sizlerin sayesinde, sizlerin omuzlarında, sizlerin çabasıyla yürüyecek. Bugün burada, bu teknolojiyle aldığınız eğitimle, yarının nesillerini sizler yetiştireceksiniz. Daha bu yaşlarda, bu teknolojiye ayak uydurarak sizler, bu teknolojiyi geliştirecek, öğretmen olduğunuz sınıflarda bu teknolojiyi en ideal şekilde kullanacaksınız. Mevcut öğretmenlerimizin de bu yeni sürece çok hızlı ayak uyduracaklarına, çok hızlı şekilde uyum sağlayacaklarına yürekten inanıyorum. Bu milletin evlatları son derece zekidir.
Bu millet, tarihin her döneminde yeniye, yeniliğe uyum sağlamayı, en hızlı şekilde ayak uydurmayı bilmiştir. İnşallah bu yeni sürece de öğrenci, öğretmen, idareci, veliler olarak çok hızlı şekilde adapte olacak, dünyaya örnek teşkil eden bir sistemi yerleştirmiş olacağız.''

''2002'ye göre eğitimin bütçesini yüzde 425 oranında artırdık''

nbsp;Türkiye'yi, eğitim, sağlık, güvenlik ve adalet alanlarında büyüteceklerini, Türkiye'yi bu 4 alanda geleceğe taşıyacaklarını ifade ettiklerini hatırlatan Erdoğan, geride bırakılan 9 yılda bu sözlerini tuttuklarını, bu vaatlerini yerine getirdiklerini ve eğitime Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımını yaptıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
nbsp;''Dikkatinizi çekiyorum. Şu anda Türkiye'nin toplam derslik sayısı 570 bin. Bunun 370 binini, yani yarıdan fazlasını, yani üçte ikisini biz açtık, Türkiye'ye biz kazandırdık. 2002 yılında eğitime ayrılan pay 7,5 milyar lira iken, bu rakamı 2011 yılında 34 milyar liraya, 2012'de ise 39 milyar liraya çıkardık. 2002 yılına göre, eğitimin bütçesini tam yüzde 425 oranında artırdık. Bilgisayar, biz iktidara geldikten sonra icat edilmedi. 2002 öncesinde bilgisayar vardı. Dünyada olsun, Türkiye'de olsun, son derece yaygın şekilde kullanılıyordu. Ama bilgisayar, bizden önce okullara giremedi, öğrencinin, öğretmenin hizmetine sunulmadı, sunulamadı. İnternet, aynı şekilde, bizim hükümetimizden önce de vardı. Ama interneti eğitimin hizmetine, öğrencinin hizmetine sunmadılar. 9 yılda okullarımıza 896 bin 500 adet bilgisayar gönderdik. Türkiye genelinde 29 bin 812 bilişim teknolojisi sınıfı açtık, okulları, öğrenciyi, bilgisayarla, internetle, yani dünyayla buluşturduk.''



BU ÜLKENİN ÇOCUKLARI EN MODERNİNE LAYIK


Bütün bunların AK Parti hükümetinden önce neden yapılmadığını soran Erdoğan, şöyle konuştu: ''Bilgisayar, internet, bu ülkenin çocuklarının, bu ülkenin nesillerinin hizmetine neden sunulmadı? Bu ülkenin çocuklarından en modern, en ileri eğitim teknolojileri, bilgiye hızlı erişim neden esirgendi? Bugün çıkmışlar, bizim eğitimle ilgili bir ifademizi önüne ardına bakmadan, bağlamına bakmadan, hangi niyetle söylendiğine bakmadan, tamamen art niyetle, ön yargıyla bir karalama kampanyasına dönüştürüyorlar. Bu hükümet muhafazakar demokrat bir hükümettir. Bu iktidar böyle bir iktidardır. Dünyanın hangi ülkesine bakarsanız bakın her iktidarın belli hedefleri vardır. O ülkedeki gençlik üzerinde, insanlar üzerinde hedefleri vardır. Anayasamızın 24. maddesini, bunu yazan çizenler şöyle bir açar okurlarsa, devlete nasıl görev verdiğini orada gayet iyi görürler. Bu devlet şu anda hükümetimizin elinde bir hedefe doğru yürüyor. Bizim hedefimizin içerisinde açık söylüyorum, yine söyleyeceğim, bunların anlamadıkları, anlamak istemedikleri bir ifade... Çünkü burada kin var, burada öfke var. Ön yargıları bizim üzerimize bunlar boca ediyorlar. Bir haftadır sürdürdükleri kampanya, geçmişte defalarca yapıldığı gibi, bir niyet okuma, çarpıtma, bu yolla toplumu korkutma ve kaygılandırma kampanyasıdır. Bunu on yıllardır yaptılar. Öğrenci formatlamak, bizim bir hedefimiz değildir ve asla da olamaz. Bizim parti olarak da hükümet olarak da ilkelerimiz, ideallerimiz, hedeflerimiz, yöntemlerimiz bellidir. Hiç kimse niyet okuyuculuğu yapmasın. 9 yıllık iktidarımız, bizim ne olduğumuzun, neyi hedeflediğimizin, nasıl bir Türkiye arzu ettiğimizin en somut delilidir, ispatıdır. Biz bir dayatmadan bahsetmiyoruz.
Tam tersine biz, özgürlük diyoruz, demokrasi diyoruz, engellerin kaldırılmasından, yolların açılmasından, Türkiye'nin prangalarından kurtulmasından bahsediyoruz.''


DİNİ MİLLİ MANEVİ DEĞERLER ENGELLENDİ


1 milyona yakın bilgisayarı Türkiye'nin okullarına kazandıran bir hükümetin, art niyetli şekilde eleştirilmesinin haksızlık olduğunu vurgulayan Erdoğan, 9 yılda 30 bin bilişim teknolojisi sınıfı açmış, okulları internetle buluşturmuş, bugün sınıfları, öğrenciyi yüksek teknolojiyle buluşturan bir hükümetin, ön yargılı şekilde eleştirilmesinin insafsızlık olduğunu ifade etti. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Eğitim sistemini, öğretmeni, öğrenciyi en modern, en ileri imkanlarla buluşturan, dahası, dünyayı öğrencinin ayağına taşıyan, bilgi okyanusunu öğrencinin kucağına taşıyan bir hükümeti, bu şekilde karalamak, en hafif tabiriyle vicdansızlıktır. Benim, partimin il başkanları toplantısında kullandığım ifadeyle neyi kastettiğim, hiç yoruma mahal bırakmayacak derecede açıktır, sarihtir, nettir. Herkes biliyor ki biz, bir dayatma arzusu içinde değil, tam tersine özgürlüklerden, demokrasiden yanayız. Bu ülke ne çektiyse, öğrencileri formatlamak isteyen, öğrencileri, belli kalıplarla, belli ideolojilerle şekillendirmek isteyen, ikna odalarında öğrencilere zulmeden zihniyetten çekmiştir.''
KİTAPLAR YAKILDI
Türkiye'de bir dönem kitapların yasaklandığını, toplandığını, yakıldığını söyleyen Başbakan Erdoğan, şöyle dedi: ''En basit, en masum kitaplar, elif ba cüzleri, Hazreti Ali cengleri, dua mecmuaları yasaklı ilan edildi. Bunlar evlerden toplandı, suç delili sayıldı. Bu ülkenin evlatlarının, dini değerlerini, manevi, milli değerlerini öğrenmeleri engellendi. Kim yaptı bunları? İşte o malum CHP zihniyeti. Milli, manevi değerleri öğrenenler, öğretenler, cinayet işlemiş gibi tutuklandı, takip edildi, baskınlara ve baskılara maruz bırakıldı.'' Din ve ahlak dersinin kendilerine yüklenen bir görev olduğunu ve anayasada ''Bunu devlet öğretir'' dendiğini ifade eden Erdoğan, ''Sadece 'öğretir' demiyor. 'Eğitimini ve öğretimini yapar' diyor. Öğretim başka bir şeydir, ama eğitim bambaşka bir şeydir, aslolan odur. Onu da yapar diyor 24. madde. Biz yapmadık bunu, geldiğimizde bunu bulduk, anayasamızda var'' dedi. nbsp; nbsp;


Eğitim
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...