Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meteoroloji'den buz gibi uyarı

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Meteoroloji'den buz gibi uyarı

TÜRKİYE Haberleri  / AA

Türkiye'nin büyük bölümünde görülecek olan yağışların, Orta ve Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur şeklinde olması bekleniyor





Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yağışlar Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olacak. Marmara ile iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, ülkenin güneydoğusunda doğu ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI VAR

Yağışların, Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Marmara'da orta kuvvette, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Rüzgarın Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

İSTANBUL'DA KAR ARALIKLARLA DEVAM EDİYOR

İstanbul'da sabah saatlerinde yeniden başlayan kar yağışı işlerine gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlara zor anlar yaşattı. Vatandaşlar soğuk ve kardan korunmak için kaşkol ve atkılarla yüzlerini örttü. İstanbul'da dün gün boyu devam eden kar yağışı, bu sabah itibariyle de aralıklarla devam ediyor. Bazı bölgelerde güneşin açtığı gözlenirken, zaman zaman kar yağışı etkisini gösteriyor. Kar yağışı özellikle sabah işlerine gitmek isteyen vatandaşları zor durumda bıraktı. Vatandaşlar ara sokakları kapatan kar nedeniyle araçlarını yerinden çıkaramadı. Araçları ile yola çıkmak isteyen vatandaşlar biriken karları süpürüp sıcak su ile camlardaki buzları çözmeye çalıştı. Belediye ekipleri de kar ve buzlanmaya karşı mücadelelerini sürdürdü. Tuzlama araçları kar tutan yollara tuz attı. Büyük tuzlama araçlarının giremediği ara sokaklarda ise belediye işçileri küçük kamyonların üzerinden küreklerle tuz attı.

İSTANBUL TRAFİĞİNDE KAR RAHATLIĞI

İstanbul'da sürücüler, yetkililerin 'mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmayın' uyarısına uydu. Vatandaşların toplu ulaşım araçlarını tercih etmesi ile İstanbul genelinde ana arterlerde trafik yoğunluğu yaşanmadı. İstanbul'da etkisini gösteren kar yağışı, aralıklarla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri gece boyunca ana yolları trafiğe açık tutmak için yoğun çaba harcadı. Çok sayıda belediye aracı tuzlama ve yol açma çalışmaları için hazır bekletiliyor. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kar yağışı dolayısıyla vatandaşlardan toplu taşıma araçlarını kullanmalarını ve zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunmuştu. Sabah saatlerinde trafikte ortaya çıkan tablo vatandaşları uyarıları dikkate aldığını ortaya koydu. Normal günlerde yoğunluğun yaşandığı noktalar, kar yağışı olmasına rağmen açık olduğu gözlendi.
TÜRKİYE
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...