Putin muhaliflere göz açtırmıyor

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Putin muhaliflere göz açtırmıyor

Dünya Haberleri  / AA

Rusya'da Putin'e muhalif partilerin organize ettiği gösteriler dinmiyor. Moskova'da düzenlenen eylemlerde en az 49 kişi gözaltına alındığı açıklandı.

nbsp;
Rusya'nın başkenti Moskova'da muhalefetin Anayasa'nın 31'inci maddesindeki toplantı özgürlüğüne vurgu yapmak için Ocak ayının son gününe denk gelen 31 Ocak'taki protesto gösterisinde en az 49 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Rus muhalefeti 31 gün çeken her ayın son gününde olduğu gibi bugün yine Triumfalnaya Meydanı'nda bir araya gelirken, izinsiz olarak yapılan gösteriye polisin müdahalesi sonucu en az 49 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden adı açıklanmayan bir yetkili Rus haber ajansı RİA Novosti'ye yaptığı açıklamada, ''Gözaltına alınan kişileri kamu huzurunu ihlal ettiği gerekçesiyle kamu cezası verilecek'' dedi.

RİA Novosti, yaklaşık 100 göstericinin katıldığı protesto gösterisini 40 civarında gazetecinin izlediğini duyurdu.

Dünya
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...