Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Elmas kaplı gezegen bulundu

Elmas kaplı gezegen bulundu

TEKNOLOJİ Haberleri

Astronomlar elmasla kaplı olduğuna inandıkları bir gezegen buldular. 55 Cancri isimli gezegen Dünya'nın 2 katı büyüklüğünde ve Dünya'dan 8 kat daha ağır.

Astronomlar elmasla kaplı olduğuna inandıkları bir gezegen buldular. 55 Cancri isimli gezegen Dünya'nın 2 katı büyüklüğünde. Gezegen, Dünya'dan 8 kat daha ağır.
Dünya'nın yüzeyi su ve granitle kaplıyken 55 Cancri'nin yüzeyinin elmas ve grafit ile kaplı olduğu düşünülüyor. Araştırmalar gezegenin üçte birinin elmas olabileceğini gösteriyor. Bu da en az 3 Dünya ağırlığına denk geliyor.
Araştırmaya liderlik eden Nikku Madhusudhan, ilk kez astronomların elmas gezegen bulduklarını ve gezegenin kimyasal yapısını açığa çıkardıklarını ifade etti. nbsp;
Güneş benzeri bir yıldızın etrafındaki 5 gezegenden biri olan 55 Cancri, Dünya'dan 40 ışık yılı uzakta. Gezegen, Yengeç takımyıldızında çıplak gözle de görülebiliyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...