Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Penguenin son ânı

Penguenin son ânı

YAŞAM Haberleri

Antarktika Yarımadası'nın buzlu sularında bir penguenin leopar fokunun öldürücü dişleriyle karşı karşıya geldiği dramatik ânın fotoğrafı çekildi.

Antarktika Yarımadası'nın buzlu sularında bir penguenin leopar fokunun öldürücü dişleriyle karşı karşıya geldiği dramatik ânın fotoğrafı çekildi. Bir süre çaresizce hayatta kalma mücadelesi veren penguen, sonunda bu güçlü dişlere teslim olmaktan kurtulamadı.
Leopar foku, kaçmaya çalışan pengueni şimşek hızıyla ayaklarından yakaladı ve okyanusun derinliklerine çekti. Fok daha sonra avını mideye indirirken bu çarpıcı fotoğraflar Lockroy Limanı açıklarında çekildi. Wiencke Adası'nın kuzeybatısındaki bu liman, penguenlerin uğrak yeri durumunda.Fotoğrafları çeken yaban hayatı fotoğrafçısı Amos Nachoum, "Genç penguenler sığ sularda oyunlar oynarlar. Bunlar aşağıda onları ne tehlikelerin beklediğini bilmezler. Leopar fokları kafalarını suya sokarak kaya gibi görünürler ve aniden penguenleri yakalayarak derinlere çekip yerler" diye konuştu.
Leopar fokları bir günde 12 civarında penguen yerler. nbsp;

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...