Siyah Kuvvetler'e "cinayet" iddiası

Siyah Kuvvetler'e "cinayet" iddiası

GÜNDEM Haberleri

Zirve Yayınevi davasının ek iddianamesi belli oldu. Dink, Rahip Santoro ve Misyoner cinayetlerinin Hurşit Tolon tarafından kurulan 'Siyah Kuvvetler' tarafından AK Parti'yi güç duruma düşürmek için işlendiği vurgulandı.

Malatya'da görülen Zirve Yayınevi dava dosyasına giren ek iddianamede misyoner cinayetleri ile ilgili çarpıcı bir bilgi yer alıyor. Dosyaya giren bilgilere göre cinayetleri işleyen Türkiye Ulusal Stratejileri ve Harekat Dairesi (TUSHAD) isimli örgütün üyeleri Özel Kuvvetler Komutanlığı mensubu. İddianamede TUSHAD'ın 1954 yılında kurulan ve daha sonra Özel Harp Dairesi, 1990 yılında da Özel Kuvvetler Komutanlığı ismini alan Seferberlik Tetkik Kurulu içerisinde faaliyet gösterdiği bilgisine yer veriliyor. Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı Seferberlik Tetkik Dairesi geçtiğimiz yıl kozmik odada yapılan arama ile gündeme gelmişti. nbsp;Dosyaya giren bilgilerde Gazeteci Hrant Dink, Rahip Santoro ve Zirve Yayınevi katliamı TUSHAD adlı örgüt tarafından gerçekleştirildi. Bu örgüt Ergenekon sanığı emekli orgeneral Hurşit Tolon tarafından Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği görevinde bulunduğu 1993 yılında kuruldu. Örgütün fonksiyonu Ergenekon, JİTEM gibi alt örgütlenmeler ile Özel Kuvvetler Komutanlığı arasındaki bağlantıyı yürütmekti. Özel Kuvvetler Komutanlığı içerisinde Beyaz Kuvvetler ve Siyah Kuvvetler adı altında iki ayrı yapılanmanın olduğu belirtilirken, Beyaz Kuvvetlerin TUSHAD içerisinde Özel Kuvvetler Komutanlığına doğrudan hizmet ettiği bilgisine yer veriliyor. 1990'lı yıllarda yoğun faaliyet göstere JİTEM'in de bu birime bağlı olduğu kaydediliyor. Söz konusu eylemlerin amacının ise hükümeti yıpratarak iktidar değişime zemin hazırlamak olduğu bilgisine yer verilirken, iktidarı hem içerde hem de uluslararası camiada zor durumda bırakmak için azınlıkların hedef alındığı kaydediliyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...