Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Adem Demir ve Osman Sağırlı o geceyi anlattı

Adem Demir ve Osman Sağırlı o geceyi anlattı

GÜNDEM Haberleri

Genel Yayın Yönetmenimiz Nuh Albayrak'ın hazırlayıp sunduğu Türkiye Platformu, Hakkari'de teröristler tarafından canlı kalkan olarak kullanılan iki gazeteci arkadaşımızı konuk etti. Osman Sağırlı ve Adem Demir'in anlattığı uzun gece duygu dolu anlara sahne oldu..

Genel Yayın Yönetmenimiz nbsp;Nuh Albayrak'ın hazırlayıp sunduğu Türkiye Platformu, yeni gününde ve yeni saatinde Türkiye'nin konuştuğu iki gazeteciyi ağırldadı. Haber için gittikleri Hakkari'de 6 asker 2 köy korucumuzun şehit edildiği bölgede bir grup silahlı PKK'lı tarafından canlı kalkan olarak kullanılan Türkiye Gazetesi Muhabirleri Adem Demir ve Osman Sağırlı yaşadıkları dehşet dolu saatleri anlattı.

##tgvideo##

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU HABER İÇİN TIKLAYIN


Hakkari'de 6 Mehmetçik ile 2 korucunun şehit olduğu hain saldırıda ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Saldırının hemen öncesinde Geçimli Karakolu yakınında teröristlerce rehin alınan Türkiye Gazetesi muhabirleri Osman Sağırlı ve Adem Demir, TGRT
Haber'de katıldıkları Türkiye Platformu programında çarpıcı açıklamalar yaptı.

İSTANBUL'A DÖNDÜLER, DEHŞET GECESİNİ ANLATTILAR
Şemdinli'de günlerdir devam eden operasyonlarla ilgili bilgi toplamak için bölgeye giden iki muhabir, Geçimli, Karataş ve Üzümlü karakolları ile Çukurca'daki tugayın hedef alındığı saldırıların hemen öncesinde, Köprülü Sınır Taburu'nu geçtikten sonra 4 terörist tarafından yolları kesilerek araçlarına el konulmuş ve iki saati aşkın silah tehdidiyle rehin
tutulmuştu.

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU HABER İÇİN TIKLAYIN

Ölümden kılpayı kurtulan Osman Sağırlı ve Adem Demir, İstanbul'a döner dönmez katıldıkları programda, terör örgütü ve BDP'nin, özellikle Uludere olayı sonrası yaydıkları "siviller kasıtlı hedef alınıyor" yalanını, PKK'lı teröristlerin ifadeleriyle ortaya çıkardı.

"ASKERLER ÇOK HASSAS DAVRANDI"

İki muhabir "O" gece yaşadıklarını şöyle anlattı: Önümüzü kesen teröristler aracı yolu kapatacak şekilde park etmemizi istediler, ardından bizi indirdiler ve silah zoruyla menfeze yönlendirdiler. Hayatımızı tehlikeye atıp, cep telefonuyla güvenlik güçlerine, 'tuzak var, gelmeyin' demek istedik ancak telefonlarımız çekmiyordu. Çok geçmeden şiddetli bir patlama oldu ve çatışma başladı. Ancak üzerimizde uçuşan helikopterler, aracımızı görünce o noktaya ateş açmadılar.

TERÖRİSTLERİN İTİRAFI: TÜRK ORDUSU SİVİLE ATEŞ AÇMAZ

İsteseler bizim bulunduğumuz bölgeyi yerle bir edebilirlerdi. Askerler çok hassas ve insaflı davrandı. Aracımızı görünce, birilerinin rehin alındığını anladılar, kayıp vermelerine rağmen o noktaya ateş etmediler. Zaten teröristler de bize 'Merak etmeyin, Türk ordusu sivil bir araca ateş etmez. Tek kurşun bile isabet etmez' demişti. Gerçekten de aracımıza tek
kurşun isabet etmedi. Aslında teröristler de bir şekilde bizi canlı kalkan olarak kullandı."

"ASKERLER TERÖRİSTİN CESEDİNİ BİLE ÇEKMEMİZİ İSTEMEDİ"

Güvenlik güçlerinin her şeye rağmen insani konularda hassas davrandığını vurgulayan Türkiye Gazetesi muhabirleri, "Sabah karakola gittiğimizde nehrin kenarında terörist cesetleri vardı. Ancak askerler yerde yatan teröristlerin bile görüntülenmesini istemiyorlardı. Biz birkaç kareyi gizlice çektik. İsteyen istediği propagandayı yapsın ama her şeye rağmen
gördüğümüz gerçek bu. Askerler çok mantıklı davranıyorlar. Aksini söylemek
haksızlık" diye konuştular.

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU HABER İÇİN TIKLAYIN

"İYİ Kİ DAHA İLERİ GİTMEMİŞİZ"

Çatışmadan sağ kurtulmalarının büyük bir şans olduğunu anlatan Sağırlı ve Demir, belki de rehin alındıkları için hayatta kaldıklarını söylediler. Muhabirler, "Eğer bizi bıraksaydılar iki kilometre ötedeki Geçimli Karakolu'nun çevresindeki çatışmanın ortasında kalmış olacaktık. Oradan kurtulmamız muhtemelen mümkün değildi" dediler. Çatışma sonrası teröristlerin yaşadığı korkuya da şahit olan gazeteciler, özellikle kayıp haberlerini aldıktan sonra bazı teröristlerin tir tir titrediklerini gördüklerini kaydettiler.

DOĞUM GÜNÜNDE ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Programın moderatörü Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak ise o geceye ilişkin bir başka notu aktardı.
4 Ağustos, aynı gün ölümden dönen Adem Demir'in doğum günüydü… Doğum günlerini nadiren kutladığını belirten Demir, eşinin olay sonrası telefonda, "Evde, çocuklarla ikinci doğum gününü kutluyoruz" dediğini aktardı.

PROGRAMDA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Demir, hain saldırıda şehit düşen asker ve koruculardan bahsederken duygularına hakim olamayarak gözyaşı döktü.
Kendisi de Kürt kökenli bir ailenin çocuğu olan Demir, bu şehitlerin de birkaç gün sonra unutulacağını ve hiçbir şey olmamış gibi herkesin hayatına devam edeceğini, yine sadece anaların ağlayacağını kaydetti. Bu acıya artık şiddetle değil, demokratik çözümlerle son verilmesi temennisini dile getiren Demir, muhalefet partilerini de bu meselenin çözümü için sorumluluk almaya çağırdı.

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU HABER İÇİN TIKLAYIN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...