Uçağımız füzeyle vuruldu

/ Kaynak: AA
Uçağımız füzeyle vuruldu

GÜNDEM Haberleri  / AA

22 Haziran'da Akdeniz'de Suriye açıklarında düşen Türk keşif uçağıyla ilgili olarak Askeri savcılık tarafından hazırlanan rapor kamuoyuna açıklandı.





Genelkurmay Askeri Savcılığı, 22 Haziran'da düşen uçağın uluslararası hava sahasında Suriye sınırına paralel 7 bin 400 feet irtifa, 30 knot süratte, 211 başta uçarken istikrarlı uçtuğu en son nokta olan 35.48.2 kuzey, 35.33.21 doğu koordinatında soldan ani bir dönüşte irtifa kaybederek Suriye kara kıtasına 8.6 deniz mili mesafede saat 11.57 C'de Suriye kara sularında 35.48.26 kuzey, 35.37.59 doğu koordinatında denize düştüğünün tespit edildiğini açıkladı

FÜZE ATEŞ İZLERİ VAR

Genelkurmay Askeri Savcılığı, enkaz parçalarının 1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nda metalurjik incelemeye tabi tutulduğunu, parçalar üzerinde füze yakıtlarında oksitleyici ve harp başlıklarında ana malzeme olarak kullanılan potasyumklorat bileşiğine ait olduğu değerlendirilen partiküller tespit edildiğini bildirdi.

Genelkurmay Askeri Savcılığı, düşürülen askeri uçağın radar ikaz alıcısı kayıtlarında yapılan incelemede füze yayınlarından sinyal alındığının belirlendiği ifade edildi.

İNCELEMEYİ JANDARMA KRİMİNAL YAPTI
Genelkurmay Askeri Savcılığı, uçakta teknik bir arıza bulunduğuna ve bu nedenle düştüğüne yönelik herhangi bir bulgu tespit edilmediğini bildirdi.

Genelkurmay Askeri Savcılığı, kaza sonrası su yüzeyinden alınan parçaların, Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı'nda incelendiği, istikamet dümeni üzerinde Suriye makamları tarafından iddia edildiği şekilde uçaksavar mermisi hasarına rastlanmadığının tespit edildiğini bildirdi. nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...