Tren taşımacılığını da özel rekabete açalım

- Güncelleme:
Tren taşımacılığını da özel rekabete açalım

Ekonomi Haberleri

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, özel sektörün de kendi altyapısını kurarak hızlı tren ve yük taşımacılığı yapabilmesi gerektiğini söyledi.

gt; Nuri ELİBOL - BERLİN

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, demir yolu taşımacılığının mutlaka rekabete açılması gerektiğini söyledi. Innotrans Uluslararası Demir Yolu Fuarı sebebiyle Almanya'nın Başkenti Berlin'de bulunan Karaman, " İstiyoruz ki, özel sektör bizim altyapımızı kullanarak taşımacılık yapabilsin" dedi. Cumhuriyet döneminde 3764 kilometre demiryolu yapıldığını, 1951-2003 yılları arasında 945 kilometre demiryolunun ise ancak yapıldığını ifade eden Karaman, "2004'ten günümüze kadar 1086 kilometre demiryolu yaptık. 2199 kilometre ise yapım aşamasında. Ayrıca 6451 kilometrelik demiryolu da yenilendi" dedi. Demiryollarında son 20 yıllık zararın 10 milyar dolar olduğunu söyleyen Karaman, "Dedik ki bu 10 milyar doları yatırıma kanalize etseydik, Ankara-İstanbul arası, Ankara-Sivas arası 3 saat olurdu. Sonra trene binip bütün istasyonları gezdim. 'Ya kapat ya yatırım yap' fikrindeydim. Hemen plan yaptık vehızla projeleri başlattık. Projeler hızla yürüyor. Bu arada güvenlik sorununa sebep olan hemzemin geçitleri ile ilgili yoğun bir çalışma içindeyiz. " dedi. Karaman, 2023 yılında yılında 11840 kilometre Yüksek Hızlı Tren hattı dahil, toplam demiryolu ağını 28 bin 376 kilometreye yükseltmenin gururunu yaşamak istediklerini söyledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...