Türkiye'den Üsküp'e 5 bin 675 kitap

Türkiye'den Üsküp'e 5 bin 675  kitap

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Yunus Emre Türk Kültür Merkezi aracılığıyla Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Brakya Miladinovci Şehir Kütüphanesine 5 bin 675 Türkçe kitap bağışlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Kütüphane ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Kütüphanesi tarafından Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Brakya Miladinovci Şehir Kütüphanesine 5 bin 675 Türkçe kitap bağışlandı. Kitapların teslimi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Millî Kütüphane Başkanı Tuncel Acar, kütüphanelerin ülkelerin hafızası olduğunu ifade ederek "Bir ülke bağımsızsa mutlaka ulusal kütüphanesi, şehir kütüphanesi olmalıdır" dedi. nbsp; Millî Kütüphane olarak Makedonya'ya daha fazla kitap göndereceklerini belirten Acar, Makedonya'dan da Millî Kütüphaneye kitap bağışlamasını isteyerek bunun Makedonya'nın Türkiye'de tanınması adına önemli olacağını söyledi.


##tgvideo##


Brakya Miladinovci Şehir Kütüphanesi Müdürü Branko Cvetkovski de, beş bin kitaplık bağışın, Makedon okurların Türkiye'yi, Türk edebiyatını, kültürünü, sanatını ve tarihini daha iyi tanımasına yardım edeceğini belirterek "projenin gerçekleşmesinde başta ilk adımı atan Yunus Emre Enstitüsü olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. nbsp;Bu iki ülke arasındaki kardeşliği ve dostluğu pekiştirecek" şeklinde konuştu.
Şehir Kütüphanesi Müdürü Cvetkovski'nin davetlisi olarak Üsküp'e gelen Acar'a, destekleri dolayısıyla plaket verildi.
Törene, Millî Kütüphane ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Kütüphanesiyle yapılan işbirliğinde aracı olarak önemli adımlar atan Üsküp Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Tayfun Kalkan da katıldı. Üsküp Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Dışişleri Bakanı Prof. Dr.Ahmet Davutoğlu ve Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kançeska Mileska tarafından 26 Mart 2010 Cuma günü açılmıştı.
Saraybosna, Tiran, ve Kahire'de açılan, Almanya, Fransa, Kosova, Suriye, Rusya olmak üzere çeşitli ülkelerde ise kuruluşu ile ilgili faaliyetlerini devam ettirmekte olan Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri; Türkiye'nin, Türk dilinin, kültürünün, sanatının ve tarihinin tanıtılması amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. nbsp;www.yunusemreenstitusu.org





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...