CHP: Patlama acilen aydınlatılsın

/ Kaynak: AA
CHP: Patlama acilen aydınlatılsın

Politika Haberleri  / AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Hükümetin, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamayı acilen aydınlatması gerektiğini söyledi

nbsp;

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Hükümetin, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamayla ilgili sağlıklı, kapsamlı ve ayrıntılı incelemeye dayanan bir açıklama yaparak halka en kısa zamanda bilgi vermesi gerektiğini, bunun kamu huzuru bakımından şart olduğunu bildirdi.

Loğoğlu, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "CHP olarak bu olayı şiddetle kınıyor ve vuku bulan can kayıplar ve yaralanmalar nedeniyle üzüntülerimizi ifade ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Olayın Suriye ve Türkiye ilişkilerini doğrudan etkiler nitelikte olduğunu belirten Loğoğlu, şunları kaydetti:

"Hükümetin olayla ilgili olarak sağlıklı, kapsamlı ve ayrıntılı incelemeye dayanan bir açıklama yaparak halkımıza en kısa zamanda bilgi vermesi, kamu huzurumuz bakımından şarttır. Olay, bundan önceki olaylarda olduğu gibi AKP yetkililerince ardı ardına yapılan çelişkili ve tutarsız açıklamalara kurbanı edilmemelidir. Zira konu bu sefer Türkiye-Suriye ilişkilerini doğrudan etkilemektedir.

Bütün uyarılarımıza rağmen yaklaşık iki yıldır yanlış ve saldırgan Suriye politikasında ısrar eden AKP, bu olayı bahane ederek hatalı bir adım atmamalıdır. Bu bağlamda yanıtlanması gereken soru Cilvegözü hudut kapısındaki güvenliğin karşılıklı olarak nasıl sağlandığıdır. Suriye tarafındaki muhataplarımız kimlerdir? Bunlarla hangi esaslara göre işbirliği yapılmaktadır? Patlayıcı yüklü bir araç Türkiye sınırları içerisinde ne aramaktadır? CHP, olayın takipçisi olmaya devam edecektir."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...