Dünya bizi izliyor

- Güncelleme:
Dünya bizi izliyor

Ekonomi Haberleri

Marmaray'ı inceleyen Bakan Yıldırım, "Çin'den kalkan İpekyolu treni, Asya ile Avrupa'yı, İstanbul Boğazı'nın altından geçip Avrupa'da Londra'ya kadar devam edecek. Dünya bu projeyi dikkatle takip ediyor" dedi.

nbsp;Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray projesinin uluslararası ulaşım entegrasyonu açısından oldukça önemli olduğunu belirtti. Kadıköy-Üsküdar arasındaki hattı personel taşıyan bir vagonla ilk kez geçen Yıldırım, Ankara-İstanbul hızlı tren hattındaki çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Yıldırım, şunları kaydetti: "Ankara-İstanbul hızlı tren hattının ikinci bölümü olan Eskişehir-Sapanca-Köseköy arasını inceledik. Hat yaklaşık 155 kilometre. Bu 155 kilometrenin yarısı hemen hemen viyadük ve tünel. Çok zor bir arazi. Şu andaki çalışmalar program dahilinde ileriliyor ve 29 Ekim 2013 için bir sıkıntı görünmüyor." Köseköy-Gebze arasındaki iki hattın tamamen kaldırılıp hızlı trene göre yeniden yapıldığı bilgisini veren Yıldırım, "Bir de üçüncü hat ilave ediliyor" ifadesini kullandı. Hattın üçüncü kesiminin de Marmaray olduğunu hatırlatan Bakan Yıldırım, şöyle konuştu: "Gebze'den başlıyor Halkalı'ya kadar devam ediyor. Marmaray da kendi içinde ikiye ayrılıyor. Bir tanesi içinde bulunduğumuz Ayrılık Çeşmesi'nden Yenikapı'ya devam eden, yaklaşık 14 kilometrelik, hem Boğaz'ın altından giden, hem de yerin altından giden iki tane tünel var. Batırma tünel ve yer altı tünelleri. Burada da üst yapı çalışmaları yıl başında başlamıştı . Şu anda hatta Üsküdar'a kadar vagonla gidip buradaki çalışmaları göreceğiz." "Birkaç yıl içerisinde İstanbul'daki raylı sistem 250 kilometreyi aşmış olacak" diyen Yıldırım, şu tespitlerde bulundu: "Çin'den kalkan İpekyolu treni iki kıtayı, yani Asya ile Avrupa'yı İstanbul Boğazı'nın altından geçip Avrupa'da Londra'ya kadar devam edecek. Dolaysıyla kesintisiz bir ulaşım hattı için Marmaray olmazsa olmaz bir projedir. O yüzden bütün dünya bu projeyi dikkatle izliyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...