Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Burhan Kuzu: Özal ve Kahveci bence öldürüldü

Burhan Kuzu: Özal ve Kahveci bence öldürüldü

Politika Haberleri

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Turgut Özal'ın da, Adnan Kahveci'nin de öldürüldüğünü düşündüğünü söyledi. Kuzu, 1993'teki seri ölümleri kastederek "aynı yıl bu kadar ölüm tesadüf olamaz" dedi.

Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Turgut Özal'ın da, Adnan Kahveci'nin de öldürüldüğünü düşündüğünü söyledi. Kuzu, 1993'teki seri ölümleri kastederek "Aynı yıl bu kadar ölüm tesadüf olamaz" dedi. 1993 ve 2007'nin Türk siyasi tarihinin en karanlık yılları olduğunu belirten Kuzu, "Hepinizin bildiği 24 Ocak 1993 Uğur Mumcu, 5 Şubat Adnan Kahveci'nin Bolu Gerede yolundaki kazası, 17 Şubat Orgeneral Eşref Bitlis'in uçağının düşmesi, 17 Nisan Özal'ın ölümü, 2 Temmuz Madımak Oteli'nde 37 kişinin yakılarak öldürülmesi, 5 Temmuz Başbağlar'da 33 vatandaşın öldürülmesi, 22 Ekim Tuğgeneral Bahtiyar Aydın suikastı, 4 Kasım Binbaşı Cem Ersever'in öldürülmesi..." hatırlatmasını yaptı. Kuzu, 2007'de de Danıştay saldırısı, Cumhuriyet Gazetesi'ne saldırı, Trabzon'da rahip cinayeti, Malatya'da Zirve Yayınevi katliamı gibi olaylar görüldüğünü belirterek, bunların AK Parti hakkında açılan kapatma davasında delil olarak gösterildiğini söyledi. Kartal Demirağ suikastına da değinen Kuzu, "Korkut Özal bana, 'Turgut ağabey, bu işin üzerine gidelim' dediğimde, 'Sakın ha! Bu işi kurcalamayın. İşin içerisinde MGK üyeleri bile var, konuyu tamamen kapatın' demişti" ifadelerini kullandı.Kuzu, Özal'la en son görüşmesinin vefatından 21 gün önce olduğunu belirterek, şöyle devam etti; "Bana, 'başkanlık sistemi konusunda seni zamanında dinlemedik' dedi. 'Ekonomiyi düzelttim, benim düzelttiğim ekonomiyi Demirel ile İnönü perişan ettiler, beni bu 4 duvar arasına ittiler. Burada sıkıldım. Ben Balkanlar'a gidiyorum, dönüşte parti kuracağım, seni listeye aldım, sakın yok deme' dedi. Gezi dönüşünde de vefat etti."Kuzu, Özal'ın bir döneme damgasını vuran insan olduğunu ifade ederek, "Ben o zaman da şüpheyle baktım hâlâ da bu kanaatimi değiştirmedim" dedi. Kuzu, Özal'a gece saat 03.00'te kola verildiğini belirterek, "Bu kolayı veren görevlilerden biri Kanada'ya diğeri Honduras'a kaçıyor. Adnan Kahveci'nin öldüğü kazaya karışan kişinin de Honduras'a yerleştiği söyleniyor. Olaylar zinciri birbirini kovalıyor" diye konuştu.Burhan Kuzu: Özal ve Kahveci bence öldürüldü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...