Dokunulmazlık rafta

Dokunulmazlık rafta

Politika Haberleri

Teröristlerle kucaklaşan BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıkları, AK Parti MYK'da enine boyuna tartışıldı. Daha önce partisinin bölge milletvekilleri ile görüşerek fikirlerini alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu kez konuyu partisinin önceki gün yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında ele aldı. AK Parti MYK'da dokunulmazlıkların kaldırılmasının zamana yayılması konusunda görüş birliği sağlandı. Konuyu bir süreliğine rafa kaldırmayı planlayan AK Parti grubu, ana dilde savunma yapılabilmesine ilişkin kanun değişikliğini de erteleme kararı aldı.


TBMM'nin gündeminde bulunan BDP'lilerle ilgili dokunulmazlık dosyaları ve ana dilde savunmayı kapsayan yasa değişikliği bir süre daha rafta bekleyecek. AK Parti'nin önceki gün yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında BDP'lilerin dokunulmazlık dosyaları ve ana dilde savunmayı öngören yasa değişikliğine ilişkin takvim ele alındı. Başbakan Erdoğan'ın da onayı ile her iki konunun bir süre daha ertelenmesi gündeme geldi. Bu kapsamda yeni yılda Meclis'in öncelikli görüşeceği gündem maddeleri arasında dokunulmazlıklar ve ana dilde savunma düzenlemesi yer almayacak. Meclis yeni yılda SGK yasasında değişiklik öngören tasarı ile sağlık tesislerinin kamu-özel iş birliğiyle yapılması veya yenilenmesi ve Sağlık Bakanlığına kiralanmasına yönelik tasarıyı ele alacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...