Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Savcı göz göre göre şehit olmuş

Savcı göz göre göre şehit olmuş

GÜNDEM Haberleri

PKK'nın şehit ettiği Tunceli'nin Ovacık ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun, tedbir için tabanca istedi; bir ay geçti, alamadı. Polis kulübesi istedi, 'Hedef olur' diye verilmedi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un, hiçbir koruma tedbirinin olmadığı lojmanına girerken uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olması, yargı dünyasını ayağa kaldırdı. Uzun'un birlikte görev yaptığı Ovacık Hâkimi Ahmet Eryılmaz, hâkim ve savcıların özel paylaşım sitesi, "adalet.org"da, "Savcım bir ay oldu talep edeli, bir tabanca gelmedi" sözleriyle sitemini yargı mensuplarıyla paylaştı. Hâkim ve savcılar, koruma tedbirlerinin yetersizliğini yargının paylaşım sitesi, "adalet.org"da dile getirdiler. Bunlardan biri olan Eryılmaz, "Murat Abim karşı komşumdur. 1.5 aydır beraber yedik içtik. Adeta melektir. 2 tane masum pırıl pırıl yavrusu ve eşi boynu bükük şu an. Bir aydır istihbaratlar geliyordu. Savcılara yönelik hazırlıklar tamamlandı, harekete geçin diye. Buna rağmen ne korumamız ne lojmanda kameramız ne de belimizde silahımız vardı. Savcım, bir ay oldu talep edeli bir tabanca gelmedi. Bağıra bağıra, göz göre göre geldi hainler. 2 hâkim, 2 savcıyız. Hangimiz önce gitseydik lojmana hedef olacaktı. Olan abime oldu, kimin umrunda" diye yazdı. nbsp;
Yakın çevresinden edinilen bilgiye göre de Uzun, silahlı saldırıdan yaklaşık bir ay önce hâkim-savcı arkadaşları ile adliye görevlileriyle bir güvenlik toplantısı yaptı. Uzun'un, bu toplantıda çalışma arkadaşlarını, "Emniyet'ten hâkim ve savcılara saldırı düzenleneceği istihbaratı geldi. Tedbirli olun. Daha az dışarı çıkın. Silah başvurusunda bulunalım" diye uyardığı öğrenildi. Uzun'un, Emniyet'ten güvenlik tedbiri alınması, koruma verilmesini talep ettiği, kendisi ve üç meslektaşı için silah başvurusu yaptığı da bildirildi. Emniyet yetkililerinin, lojmanların önüne polis kulübesi konulması önerisi üzerine Uzun'a, "Biz oraya polis kulübesi ve güvenlik koyarsak adliye lojmanı olduğu ortaya çıkar ve daha çok hedef haline gelirsiniz" yanıtı verildiği kaydedildi. Can güvenliği riski altındaki hâkim savcılara koruma ve silah verilmediği gibi adliye lojmanına güvenlik kamerası da konulmadı. nbsp;

Bir yıldır uyarıyorlar
Uzun'dan önceki savcıların da adliye lojmanı için güvenlik tedbiri alınmasını istediği, ancak terör riski altındaki Doğu ve Güneydoğu'daki birçok küçük adliye lojmanındaki gibi tedbir alınmadığı bildirildi. Uzun'un bir arkadaşı Hürriyet'e, "Bir aydır bizi 'hâkim-savcılara karşı terör saldırısı olacak. Tedbirli olun' diye bizi uyardı. Terörün kurşunlarına hedef olup kendisi vuruldu. Emniyet uyarılarımıza rağmen tedbir almadı" dedi. (Hürriyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...