'Tek biletle Avrupa' yılbaşında Türkiye'de

- Güncelleme:
'Tek biletle Avrupa' yılbaşında Türkiye'de

Ekonomi Haberleri

Her yıl 31.5 milyon yabancı turist çeken Türkiye popülaritesini artırdı ve Avrupa genelinde yaygın olan 'Tek biletle Avrupa ve Rusya'ya seyahat'i içeren 'Eurail Pass' sistemine dahil oldu

Tek biletle çok sayıda ülkeyi trenle seyahat etme imkânı sağlayan 'Eurail Pass' sistemi, yılbaşında Türkiye'de de başlıyor. Dünyanın en popüler 6. turizm ülkesi olan, her yıl turist sayısını artıran ve 31.5 milyon yabancı turist çeken Türkiye, tek bilet ve çoğunlukla tek fiyata Avrupa genelinde ve Rusya'nın bir kısmında trenle seyahat imkânı sağlayan 'Eurail Pass' sistemine dahil edildi. Avrupa içinde sınırsız dolaşım sağlayan ve 24 ülkeyi kapsayan sistemle, TCDD trenleri de kullanılacak ve Türkiye'deki turizm değerlerinin daha çok yabancı ülke vatandaşı tarafından görülmesi sağlanacak. nbsp;Hollanda'dan yönetilen "Eurail Group G.I.E" kurumu, sistemin yılbaşından itibaren Türkiye'yi de kapsaması sayesinde, tren yoluyla milyonlarca Eurail Pass sahibi tarafından turizm güzelliklerinin keşfedileceğine dikkat çekildi. Avrupa çapında 24 ülkede geçerli olan ve üye ülke turistlerine tek bir kart ile tren yolculuğu yaparak gezme imkânı sunan ve her yıll yüzbinlerce ABD'li turistin kullandığı Eurail ağına Türkiye'nin dahil olmasıyla Amerikalı turist sayısında da büyük artış bekleniyor. Yine veriler Kanadalı turistlerin de en fazla tercih ettiği 10 ülke arasında Türkiye'nin de bulunduğunu gösteriyor. Söz konusu raporda Eurail Pass sistemi sayesinde Türkiye'nin her geçen gün yükselen turistik değerlerinin daha çok turist tarafından keşfedileceğine dikkat çekilirken, Türkiye'de Sheraton, Hilton, Armada, Conrad, Hyatt International, Holiday inn, Four Seasons gibi dev otellerin Türkiye nin dört bir tarafında yer aldığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...