Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kapalı alanlara duman ölçer geliyor

Kapalı alanlara duman ölçer geliyor

YAŞAM Haberleri

SAĞLIK Bakanlığı, dünyada bir ilki gerçekleştirerek kahvehanelerdeki havayı koklayacak. Duman ölçer ile mekânda 4-5 saat önce sigara içilip içilmediği belirlenecek. Ölçümde oranı aşan cezayı yiyecek.

nbsp;Sağlık Bakanlığı kapalı mekânlarda sigara içilmesine izin veren işletme sahiplerine göz açtırmayacak. Son dönemde sigara yasağı denetimlerini sıklaştıran Sağlık Bakanlığı, sigara denetimlerinde yeni bir yöntem uygulamaya hazırlanıyor. Sigara denetçilerine hava ölçer dağıtacak olan Bakanlık, denetimi yapılan işletmede 5 saat öncesine kadar sigara ya da tütün mamulü içildiyse dumanını ve oranını çok rahat bir şekilde ölçebilecek. Böylelikle denetimleri önceden öğrenerek mekânda içilen sigaraları, izmaritleri, kül tablalarını kaldıran işletmeler de tespit edilebilecek. Ayrıca denetimlerde sürekli ihlal ettiği tespit edilen işletmelere "Hava Ölçer" cihazlar sabit olarak takılacak ve belirli aralıklarla kontrol edilecek. Cihaza verilecek herhangi bir zarar da ceza kapsamına girecek.Uygulamanın dünyada bir ilk olacağına dikkat çeken Bakanlık yetkilileri, "Kapalı mekânlarda sigara yasağının uygulanabilmesi için her türlü tedbir üzerinde çalışıyoruz. Yasağı çiğneyenlere göz açtırmayacağız" dedi. nbsp;Yasağın uygulamaya girdiği günden bu yana yapılan denetimlerin sayısının ise 4 milyona yaklaştığı ortaya çıktı. Buna göre 81 ildeki denetim ekipleri 19 Mayıs 2008 tarihinden 31 Mayıs 2012 tarihine kadar 3 milyon 664 bin denetim yaparak, 81 bin 641 cezai işlem uyguladı ve 25 milyon 259 bin lira idari para cezası kesti. nbsp;
Öte yandan Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı da tiryakiler akınına uğradı. Hattın kurulduğu 27 Ekim 2010 tarihinden 30 Haziran 2012 tarihine kadar 3 milyon 916 bin başvuru yapıldı. 309 sağlık kuruluşundaki 414 Sigara Bırakma Poliklinikleri de bir yılda 500 binin üzerinde kişiye hizmet verildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...