Eğlenceli ofisler Türkiye'yi sarıyor

- Güncelleme:
Eğlenceli ofisler Türkiye'yi sarıyor

Ekonomi Haberleri

Batı'da başlayan çalışanı mutlu etme trendi bizde de yaygınlaşıyor. Personeline spor salonu, langırt ve bilardo gibi aktiviteleri sunan şirketlerde, çalışanın verimi yükseliyor. İşçilerin çalışma stresi de azalıyor.

Amerika başta olmak üzere Batı ülkelerinde başlayan 'çalışanı mutlu etme' trendi Türkiye'de de yaygınlaşmaya başladı. Çalışanların sosyal ihtiyaçlarını ofislere taşıyan şirketler, eğlenceli aktivitelerle motivasyon ve sadakati artırarak yüksek verim almayı hedefliyor. Bu çerçevede ofislerde çalışanların stresini azaltıp kafalarını dağıtacağı, spor salonları, langırt ve bilardo gibi eğlenceli aktiviteler yer almaya başlıyor. Şirketler ayrıca, sağlık veya çeşitli sigortalardan, araba ve cep telefonu ile piknik gibi etkinlik imkânları da sunuyor. Amerika'da Google, Microsoft gibi firmalardan görmeye alıştığımız bu gelişmeler Türkiye'de de gerçekleşmeye başladı. Örnek olarak, 'sahibinden.com'un Ataşehir'deki yeni ofisinde yer alan özel pistte, çalışanlar koşu ve yürüyüş yaparken basketbol ve fitness salonlarında da spor yapabiliyorlar. Şirketin CEO'su Burak Ertaş, "Sahiplex'te ekibimizi rahat hissettirmek ve fikirlerini geliştirmeleri için pek çok özel alan oluşturduk" dedi. Turkcell'in Beyoğlu ve Gebze'deki binalarında da konsül oyunlardan tırmanma duvarına, bilardo masasından langırta kadar her şey mevcut. Vodafone çalışanları da nbsp;bahçede sebze yetiştirip masa tenisiyle stres atıyor. Google'ın Türkiye ofisinde ise çalışanlar için salıncak ve masa tenisi bulunuyor. nbsp; Philip Morris Sabancı'da da, bireysel emeklilik sistemi, hayat sigortaları ve aile kapsamlı özel sağlık sigortalarıyla çalışanlar destekleniyor. TAV, nbsp;çalışanlara hobi ve spor kulüpleri ile kişisel gelişim imkânları sunuyor. Türk Hava Yolları'nda nbsp;bayan personel çocukları için kreş imkanı , ücretsiz ve indirimli uçuş imkânları ile vize ve konaklama kolaylığı sağlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...