Karadeniz'e 800 km'lik YEŞİL YOL

- Güncelleme:
Karadeniz'e 800 km'lik YEŞİL YOL

Ekonomi Haberleri

Hükümet Karadeniz'e daha fazla turist çekmek ve yayla turizmini geliştirmek için yeni projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Hükümet Karadeniz'e daha fazla turist çekmek ve yayla turizmini geliştirmek için yeni projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Doğu Karadeniz Projesi kapsamında yapılacak 800 kilometrelik 'Yeşil yol' ile yaylalar birbirine bağlanacak. Ayrıca yaylalara yöresel mimariye uygun evler inşa edilerek bölgeye ilgi artırılacak. nbsp;
Karadenizli bakanlar Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın yanı sıra Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz AK Partinin Karadeniz'li milletvekilleri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Doğu Karadeniz Projesi kapsamında bu bölgeye yönelik yeni yatırımların ele alındığı toplantıda yaylalar için 'Yeşil yol' projesine start verildi. Projeye göre 800 kilometre uzunluğunda yayla yolu yapılacak ve bu yollarla yaylalar birbirine bağlanacak. Samsun-Artvin arasında gerçekleştirilecek 'Yeşil yol' projesi tamamlandığında Karadeniz yaylalarının turizm potansiyeli artacak. Bu proje öncelikle hayata geçirilecek. Ayrıca 'Yeşil yol' güzergahı boyunca yöresel mimariye uygun yayla evleri yapılacak. Yayla evleri konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile özel sektör birlikte çalışacak. Karadeniz'in doğasına uygun olmayan yapılara ise izin verilmeyecek. Karadeniz turizmini canlandırma projesi kapsamında Karadeniz sahil yoluna alternatif bir otoyol yapılması ve Samsun-Sarp arasında bir tren yolunun mümkün olup olmadığı da gündeme geldi. İlgili bakanlar bu konuda çalışma yaptıktan sonra kısa sürede projelendirme aşamasına geçileceği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...